Трайчо Трайков: Обвиненията срещу мен са абсолютно неиздържани

  • 27 септември 2018 18:53

  • 2887
  • 5
Трайчо Трайков: Обвиненията срещу мен са абсолютно неиздържани
© БТВ

Наказателните обвинения срещу мен са абсолютно неиздържани. Това заяви бившият енергиен министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко в предаването "Лице в лице" по БТВ,  по повод запора, който КОМПИ наложи на имуществото му.

„Обвинението към мен като министър бе, че не съм предотвратил продажбата, която извършва Агенцията за приватизация. Такива правомощия аз като министър нямам и не бих могъл да имам. Трябваше да ме съдят, ако се опитам да се бъркам в работата на Агенцията за приватизация. От друга страна пък тяхната работа се смята за добре свършена, защото тогавашният й шеф сега е министър на икономиката”, каза още той. 

Трайков заяви, че не може да докаже и да възрази нищо за момента. 

Бившият министър разказа, че преди няколко дни са отишли при него двама младежи, представили са се от КОМПИ – Благоевград и са го поканили в града да чете това, което са написали. 

"Отидох, прелистих една купчина с документи, кореспонденции и всякакви други ровения в мои и на близките ми живот и поисках копие от тези неща, по които мога да взема някакво отношение. Казаха, че не може, защото е класифицирано, но въпреки това ми дадоха срок, в който трябва да отговоря. В последствие, след нашата среща тези материали са били декласифицирани, но те не са ме уведомили за това и едва вчера го е научил адвокатът ми, когато е отишъл в съда да се запознае с делото", допълни Трайков.

"Както наказателното производство, въз основа на което е започнало всичко това с КОМПИ, беше прекратено от съда, защото не е ясно в какво ме обвиняват и какво е трябвало да направя, за да не ме обвинят, така и аз не мога да разбера, нито имам база за това коя част от моите доходи те намират за незаконни", разкри той. 

„Те започват с 2007 г. във време, когато не само, че не съм бил в политиката, а и не съм си и мислил, че ще има такъв случай. Т.е. те започват отпреди 11 – 12 години, очевидно им се струва в началото, че има някакво обяснение, и след това това се завърта като една снежна топка и те казват всичко това е незаконно”.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2887 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
rere

2018.09.28 | 08:51

5
Тези политици всички са за затвора.Ще им дойде времето на всеки да си плати за всичко.
Праведен

2018.09.28 | 07:40

4
Ми, къ, верваме ти !

2018.09.27 | 22:03

3
А ще дойде ли и времето на Ники влакчето?
Чичо Ади

2018.09.27 | 20:33

2
То ако питаш някой от затвора дали е виновен всеки ще каже че е невинен
опорна то4ка

2018.09.27 | 20:24

1
Пък Корнелия излъга че трима прокурора са я проверявали за Техноимпекс хи хи

Добави коментар

Водещи новини