Трайчо Трайков: АЕЦ „Белене“ е проект, който ще се срути под собствената си несъстоятелност

  • 06 юни 2018 17:27

  • 2500
  • 6
Трайчо Трайков: АЕЦ „Белене“ е проект, който ще се срути под собствената си несъстоятелност
©

От "Ейч Ес Би Си" бяха изключително заинтересовани да намерят инвеститор за проекта АЕЦ "Белене". Единственият, проявил интерес обаче беше "Росатом". Това каза бившият министър на икономиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„От всички лъжи, които казва Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в, имаше и едно вярно - никой инвеститор няма да дойде без дори малка подкрепа от държавата. Мислейки за това, едва ли АЕЦ "Белене" ще е в полза на държавата. По думите му, ако се реализира проектът, ще сме принудени да произвеждаме 40 години ток на загуба, стана ясно от думите на Трайков.

„Анализът за пазарните прогнози на БАН е многовариантен. Днес обаче нещата се промениха. Дялът на ядрената енергия в световната икономика намаляват, а подобни проекти масово се спират“, подчерта Трайков. Той добави, че се търсят алтернартиви на ядрената енергия.

По повод намеренията за рестарт на проекта АЕЦ „Белене“, бившият енергиен министър каза: „Направили сме един голям кръг, стигнали сме донякъде. Когато в Европа нещата малко се затруднят, обаче бързаме отново да се върнем в тоталитарното блато. Това е провал на политиците от моята черга. „Белене“ е един проект, който ще се срути под собствената си несъстоятелност“, смята Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Той предупреди още, че ще вложим и допълнителни средства. По думите му все още има възможност да си върнем част от 3-те милиарда, които сме похарчили за проекта, ако продадем това, което имаме.

Трайков каза и на какво трябва да заложим в бъдеще. „Производство от възобновяеми енергийни източници, системи за съхраняване на енергия, компютъризиране на енергийната мрежа и т.н.“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2500 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Дуци

2018.06.06 | 23:25

6
ТРАЙЧО ПО ДОБРЕ СИ ТРАЙКАЙ ВМЕТО ДА ПЛЯМПАШ ГЛУПОСТИ , ИЗГОНИХА ТЕ ОТ МИНИСТЪР ЩОТО ВМЕСТО ДА ПРАВИШ ПОЛИТИКА ТИ ПРЕДПОЧЕТЕ ДА СЕ ЦОПНЕШ НА ПЛАЖА ДА СЕ ПЕЧЕШ НА МОРЕТО ,АМАН ОТ ТАКИВА "СПЕЦИАЛИСТИ " КАТО ТЕБ
В е л и к и я

2018.06.06 | 21:33

5
Абсолютно е прав. Аз само ще го допълня че ако стане още една експлозия при авария тук в Европа от някоя АЕЦ има опасност окончателно да се забрани производството на ел. енергия от АЕЦ .

2018.06.06 | 19:16

4
Бе тука джавкат щот така са дресирани. Изпълнявят повелята на партията да ревът за аец
БГ

2018.06.06 | 19:10

3
ДАЛИ УНГАРЦИТЕ И ТУРЦИТЕ ПЛЮЯТ ЗА СВОИТЕ СИ ПРОЕКТИ?САМО НАШИТЕ ПЛАТЕНИТЕ СА ТОРБА АКЪЛЛИИ!

2018.06.06 | 18:57

2
тоя цайс,къде се обажда.дори тиквите го натираха навремето.

2018.06.06 | 18:11

1
Да те срутат у анадола. Боклуци долни.

Добави коментар

Водещи новини