България и Панама ще активизират икономическите си връзки

  • 22 септември 2018 09:02

  • 2084
  • 0
България и Панама ще активизират икономическите си връзки
© МВнР

България и Панама ще активизират отношенията си, особено в сферата на високите технологии, иновациите и туризма. За това се договориха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и вицепрезидентът и министър на външните отношения на Република Панама Исабел де Сейнт Мало де Алварадо.

Срещата между Захариева и Алварадо се състоя в Монреал, Канада, в рамките на първата световна среща на жените външни министри.

“Решени сме да превърнем Панама в икономически хъб за региона. Вече над 130 мултинационални компании имат регионални централи в нашата страна - не гледайте на нас като на пазар от 4 милиона души, а като на врата към Америките. Знам, че имаме голям потенциал в отношенията с България”,  заяви Исабел де Сейнт Мало де Алварадо. Тя представи пред Захариева плановете за привличане на повече туристи чрез организирането на круизни пътувания на два океана - през Панамския канал.

От своя страна българският първи дипломат изтъкна, че страната ни може да бъде  полезна на Панама с опита си във високите технологии и фармацевтичната индустрия, тъй като страната предвижда да се превърне в център за производство на лекарства.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2084 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини