Парламентарна делегация, водена от Цвета Караянчева, е на посещение в Република Азербайджан

  • 20 септември 2018 09:40

  • 1889
  • 1
Парламентарна делегация, водена от Цвета Караянчева, е на посещение в Република Азербайджан
© Народно събрание

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, е на посещение в Република Азербайджан на 20 и 21 септември 2018 г. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Азербайджан Хамид Хамид и народният представител Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”,. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. 

През първия ден от посещението българските парламентаристи ще се срещнат с председателя на Мили Межлиса на Азербайджан Октай Асадов. Караянчева ще разговаря с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев.

По време на визитата председателят на парламента ще има среща и с министър-председателя на Азербайджан Новруз Мамедов. 

Програмата предвижда българската парламентарна делегация да посети Центъра за български език и култура в Славянския университет в столицата Баку, както и Център „Гайдар Алиев“. 

На 21 септември Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и водената от нея делегация ще присъстват на тържественото заседание по повод 100-годишнината на парламента на Азербайджан, като председателят на Народното събрание ще се подпише в почетната книга на Мили Межлиса. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1889 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.20 | 09:45

1
тази е по-проста и послушна от теменужка дори...

Добави коментар

Водещи новини