Цвета Караянчева се срещна с турския си колега Бинали Йълдъръм

  • 21 септември 2018 12:25

  • 1430
  • 1
Цвета Караянчева се срещна с турския си колега Бинали Йълдъръм
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на се срещна с председателя на турския парламент Бинали Йълдъръм. Двамата разговаряха в Азербайджан, където са гости на тържествените чествания по повод 100-годишнината на парламента на страната.

По време на разговора Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на поздрави Бинали Йълдъръм за избирането му за председател на Турския Меджлис и го покани да посети официално България. Председателят на турския парламент също отправи покана към българския си колега да направи визита в Турция.

По време на разговора двамата се обединиха около извода, че България и Турция на практика показват как се пази границата на Европейския съюз и подчертаха нуждата изпълнението на споразумението ЕС – Турция да продължи.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на благодари на Бинали Йълдъръм за качественото опазване на границата и отбеляза, че вече продължителен период е налице почти нулев мигрантски натиск.

Председателите на двата парламента оцениха високо и проведената лидерска среща ЕС – Турция във Варна по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Те отбелязаха, че двустранният диалог между двете страни е на много добро ниво и се развива възходящо.

Двамата дадоха висока оценка на сътрудничеството между парламентите на двете страни като важен елемент от развитието на отношенията между България и Турция. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и Бинали Йълдъръм изразиха готовност да работят за задълбочаване на парламентарните контакти между България и Турция.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1430 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.21 | 12:31

1
ГОЛЯМ ПРАЗ !!!!!

Добави коментар

Водещи новини