Яне Янев: Говори се за корупционни практики при помилванията

  • 17 февруари 2012 07:50

  • 1034
  • 3
Яне Янев: Говори се за корупционни практики при помилванията
©

Обществото трябва да получи яснота около тайнствените помилвания, които са се случвали.

Това каза в интервю за сутрешния блок на БНТ лидерът на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,. Той бе избран за председател на Временната анкетна комисия за проучване на дейността на президентската институция по упражняване на правото на помилване, по опрощаване на несъбираеми държавни вземания и по даване, възстановяване и отнемане на българско гражданство по време на двата мандата на президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и вицепрезидента Ангел Марин.

Янев припомни, че не Народното събрание, а точно медиите са повдигнали въпроса с помилванията. "Камерите дават, когато някой получава присъда в съдебната зала, но не дават, когато някой е помилван", каза той.

"Комисията ще започне да работи следващата седмица", съобщи Янев. Той поясни, че ще бъдат проверени колко са помилванията и в мандатите на Петър Стоянов и Желю ЖелевЖелю Желев Д-р Желю Митев Желев (3 март 1935 г. - 30 януари 2015 г.) е роден в с. Веселиново, Шуменско. Завършва. "Нека да не се спекулира с това, че едни ще бъдат ощетени, а други не", каза лидерът на РЗС.

"Има много парадоксални случаи, говори се дори за трайни корупционни практики", заяви Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, и поясни, че това се твърди от различни граждани. Той отказа обаче да навлиза в повече подробности.

Председателят на анкетната комисия каза още, че от БСП веднага ще се включат в работата, след като стартира комисията. Той обеща информация веднага след първото заседание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1034 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
джъдж

2012.02.17 | 21:25

3
Неприятното в случая е ,че резултатите от разследването на тези , "трайни корупционни практики" ,ще трябва да научим , от устата на "лъжливото овчарче" Янев. /но, като се казва - истината си остава истина ,дори когато излиза , от устата на безумец./ И, за да няма съмнения - същите ,трябва да станат публично достояние.
Бруствер

2012.02.17 | 19:45

2
Яни, Първанов може и да е политкомисаря Гоцэ, ама такова вонливо говно като теб НЕ Е! Не го долюбвам него и цоциалистите по принцип, щото и те имат не малък дял за разгонването на фамилията на Българина, ама в сравнение с тебе изглеждат като почтенни немски бюргери - язък, че се подведох да гласувам за Вас, гадки хладни плазмодии!!!
чух, че се приказва

2012.02.17 | 19:41

1
говори се, че се шушука, че интригантите пускат слухове, вместо да сезират прокуратурата, ако има крушка опашка - то че има, има, ама ако дадем личен пример, после няма да можем сами да се ползваме от тези практики...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини