Политолог: Напрежение между президента и правителството има (видео)

  • 14 септември 2018 10:19

  • 1214
  • 1
Политолог: Напрежение между президента и правителството има (видео)
© Кадър БНТ

Видимо е, че има известно напрежение между президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и правителството на ГЕРБ.

Това коментира политологът Антоний Тодоров в сутрешния блок на БНТ.

„Само че в ГЕРБ има разделение на функциите. Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа сякаш пое функцията на основен критик от страна на управляващата партия на президента, докато Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се опитва да държи по-неутрална позиция“, отбеляза той.

По думите му Конституцията възлага на президента правото да назначава и освобождава с указ някои длъжностни лица, сред тях и главният секретар на МВР.

„За да упражнява тази си функция, трябва да има думата, когато някой реши да предложи промяна“, обясни специалистът.

Според него главният секретар на МВР Младен Маринов ще бъде освободен от поста си, за да встъпи в дъжността на министър.

Събеседникът му в студиото Анастас Стефанов смята, че може да се намери умисъл в действията на президента от гледна точка на това, че е могъл да внесе указа преди заминаването в чужбина.

„Най-малкото колкото процедурата да тръгне по вода и гласуването на оставките и приемането на новите министри да се случи още тази седмица. Ако търсим умисъл, това е още за седмица да се удължи разговорът за оставките и за смяната в политическия кабинет. Това така или иначе ще се случи. По-скоро, ако има интрига, то е за предстоящите посланически назначения“, подчерта Стефанов.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1214 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.14 | 13:43

1
Иван Димитров -дежурното герберско малоумно говедо с просташките си разсъждения .

Добави коментар

Водещи новини