БСП: Оставките не се гласуват. ГЕРБ: От БСП явно четат друга конституция

  • 13 септември 2018 09:14

  • 1384
  • 4
БСП: Оставките не се гласуват. ГЕРБ: От БСП явно четат друга конституция
© Кадър: Нова телевизия

Народни представители от ГЕРБ, БСП, Обединени патриоти и ДПС коментираха в ефира на Нова телевизия предстоящото гласуване на оставките на Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е и номинациите на техните наследници - Младен Маринов, Александър Манолев и Петя Аврамова.

Стоян Мирчев от БСП заяви, че щом оставките са подадени, те вече са факт и не се гласуват от Народното събрание, след което обяви, че опозицията няма да подкрепи новите номинации за министри.

По думите му отговорността е само и единствено на премиера.

,,Хората от герб нямат значение. В ГЕРБ не се носи политическа отговорност. Защо не се поиска оставката на Цачева след срива на Търговския регистър или на Порожанов, задето избиха здравите животни на хората? Самите хора, които ще бъдат освободени или назначени, няма да допринесат за нищо'', заяви Мирчев.

,,След парната баня в Баня колегите от БСП явно са си починали добре, защото е изненадващо, че ще бъдат в залата'', каза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБ.

Тя оспори думите на колегата ѝ от БСП във връзка с гласуването на оставките.

,,Оставките се гласуват, както е по закон. Явно от БСП имат различно четене на конституцията. Но разбирам, че опозицията твърде дълго е в това състояние, затова е и този комсомолски план на господин Мирчев'', коментира Атанасова.

,,Правителството има своята програма, важното е, че българските граждани са показали кой иска да взема решенията. Премиерът решава дали да има други оставки. Така че тази тема не стои на дневен ред'', каза още тя.

Десислав Чуколов от Обединените патриоти заяви, че на този етап не искат предсрочни избори, а оптимизация.

,,Правят се такива стъпки, за да работи това правителство по-добре. Ще подкрепим и оставките, и номинациите'', заяви Чуколов.

,,Ще гласуваме против оставките и против номинациите. Тази коалиция е вредна, противоестествена. Оставки на министри и какво от това? Тези оставки няма да решат никакви проблеми. Споровете между коалиционните партньори ще се задълбочат. Няма да има промяна в политиките. Въпреки това смятам, че резултатът ще бъде предопределен аритметично'', сподели от своя страна Нигяр Джафер от ДПС.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1384 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.09.13 | 13:36

4
ХА ,ХА, ХА !!!! Пак се захапаха !!!! Комунисти срещу комунисти !!!!!!!
а на ДЕСА

2018.09.13 | 09:32

2
и МИРИШЕЛА ПОДКАТА.
иииииииииии

2018.09.13 | 10:04

3
на маика ти червената подка мирише ама си я носи!!!!!!!!!!!!!!!
СИК и ВИС

2018.09.13 | 09:28

1
ГЕРБ и БСП.

Добави коментар

Водещи новини