НС ще обсъди президентското вето и министерските оставки

  • 13 септември 2018 06:25

  • 1250
  • 0
НС ще обсъди президентското вето и министерските оставки
© Novini.bg

Народните представители ще разискват днес президентското вето върху промените в Административно-процесуалния кодекс и оставките на тримата министри Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018, Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е заради трагедията край Своге.

По точка първа от програмата депутатите ще дебатират върнатия от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за ново обсъждане Административно-процесуален кодекс. Държавният глава изрази несъгласие с 16 от разпоредбите в закона, отнасящи се до правилата за подсъдността, въвеждането на възможност за провеждане на закрити съдебни заседания, увеличените такси в касационното производство и премахването на касационната инстанция в редица специални закони.

По време на пленарното заседание ще бъдат гласувани и кандидатурите за министър на МВР - Младен Маринов, на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Александър Манолев и на регионалното развитие и благоустройството - Петя Аврамова. И трите кандидатури са от квотата на ГЕРБ. Процедурата по оставките и изборът на новите министри е точка втора в програмата на депутатите.

В програмата на депутатите е предвидено и обсъждането на окончателните промени в Закона за пътищата, с които се въвежда тол системата, както и задължението за автобусите да се оборудват с видеорегистратори и колани.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини