Каракачанов: Не трябва да жертваш министри всеки път, когато част от обществото поиска кръв (видео)

  • 03 септември 2018 10:48

  • 2243
  • 18
Каракачанов: Не трябва да жертваш министри всеки път, когато част от обществото поиска кръв (видео)
© Novini.bg

Не би следвало при всеки случай, когато част от обществото поиска кръв да жертваш министри без да изчакаш разследването. Това каза пред журналисти вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността по повод трите министерски оставки и Според Каракачанов в това отношение вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е прав.

Попитан дали има трусове в коалицията, вицепремиерът заяви: "Не бих казал трусове. Както може би вече сте свикнали, темите вместо да се изясняват помежду ни се изясняват през медиите. Аз не споделям подобен подход. Ако имаш нещо да казваш на коалиционните си партньори, нормално е да го кажеш в подходящия формат, а не чрез медиите", каза Каракачанов.

Няма основание за оставките на някои от министрите, но ако премиерът държи на кадровите промени, от ВМРО сме длъжни да ги уважим. На въпрос дали депутатите от ВМРО ще подкрепят или отхвърлят оставките на тримата министри Нанков, Радев и Московски, Каракачанов отговори: "Съгласен съм, както е мое право аз да посочвам хората, които излизат от ВМРО за министри и заместник-министри, така е нормално премиерът, като лидер на най-голямата партия в коалицията, да посочва министрите или да решава кога да ги отзове". По думите на вицепремиера министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е е изключително енергичен и компетентен.

Каракачанов заяви, че с позицията, в която обвиняват премиера Борисов в едноличен стил на управление, от НФСБ искат в коалицията да има нормален диалог и подаването на оставки на министри да се обсъжда с коалиционните партньори. Съгласен съм с това, но не съм съгласен с начина, по който се прави. И на мен ми омръзна да си говорим за проблемите на нашите коалиционни партньори. Приготвил съм си една синя каска, ще я занеса на коалиционния съвет. Колегите имат право на това мнение и аз уважавам мнението им. Не смятам, че трябва да разсъждаваме така: "Може и без тях, ще намерим кой да ги замести". В крайна сметка ние сме направили коалиция с тях, заяви Каракачанов.

Той коментира и очакваната днес среща на управляващата коалиция, на която би трябвало да бъде обсъдено бъдещето на правителството. Може би ще се обсъждат определени предложения, но не смятам, че точно тази вечер ще бъдат взети всички решения, посочи Каракачанов.

Моето поведение винаги е било да се запази коалицията, да се търси баланс и диалог, а не да си организираме престрелки през медиите, подчерта вицепремиерът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2243 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
национал-атакист на горно ниво

2018.09.03 | 17:03

18
искам да се подчинявате безпрекословно на нашият лидер ВОЛЕН и да не съм чул повече противоречиви детски гласове в негов упрек ЯСНО ЛИ Е?? браво на волен само така бойко продължава напред валери и той с тях Каракачанов също смело напред атакистите на ниско ниво депесарите и комунягите да го духат под вода коалицията е мощна :):)
Бузьо Бузев

2018.09.03 | 13:27

17
Каракачанов за да е във властта е готов и майка си да продаде. Този човек няма никакво достойнсво и морал. Започва да става все по отратителен. Къде ще ги носи тези богатства, които натрупа на гърба на народа....Къде?
Ако Гоце беше жив, мале, мале ...............

2018.09.03 | 13:16

16
НАРОДА СИ ИСКА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ
И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ПОДЧИНЕН
НА ЦАРЯ.И ПРЕМАХВАНЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ ВСЯВАЩА ОМРАЗА И УЖАС.и премахване на всички ПАРТИИ.
Stamat

2018.09.03 | 13:14

15
Агент Иван или там както беше името му на доносник, май го хвана страх, че кръвта на пилотите е върху му!Голяма болка е когато се разделяш с властта!
Поемане на отговорност не е Жертване

2018.09.03 | 12:17

14
Жертвите са 17 човека. Каква наглост да използва този глагол за министрите отговорни за пътищата в страната.

2018.09.03 | 12:11

13
Каракачанката усеща накъде отиват нещата и се бори до последен дъх.

sasho

2018.09.03 | 12:06

12
алооо шкембе войвода кво стана с минималните пенсии от триста лева ,пак идват избори парламента ще го гледаш през крив макарон и ти и болен и валерката.

2018.09.03 | 11:49

11
Ако искате да не спазвате законите, станете член на Бсп, или приятел на президента!

2018.09.03 | 11:05

3
Така или иначе дните на герберастите са преброени. И третия си мандат няма да завършат.
Тъй Тъй

2018.09.03 | 11:41

10
Това е неизбежно, но има ли механизъм за Носене на Отговорност от следващите крадци??? ако не е изработен такъв то следващите ще са още по-големи предатели и крадци.

2018.09.03 | 11:17

4
Тая част от обществото, дето ви иска на бесилото са всички освен вас седесарите.
Аман Чернев

2018.09.03 | 11:38

9
Дедо, къде ги видя тез СеДеСари. Бачо ти Луканов лека му пръст предаде управлението на страната на Американското посолство през 1989-та. После сите СеДеСари и сега ГЕРБаджии са от комунистическата номенклатура. Внуци и Щерки са по консулства и посолства в чужбина на народна пара уредени.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини