Законът за футболното хулиганство мина и на второ четене във Вътрешната комисия

  • 25 юли 2018 15:35

  • 2786
  • 1
Законът за футболното хулиганство мина и на второ четене във Вътрешната комисия
© Булфото (архив)

Вътрешна комисия прие на второ четене промените срещу футболното хулиганство. Законопроектът е внесен съвместно от ПГ на ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля".

С предвидените текстове се въвежда режим на достъп на посетителите на спортни мероприятия. Законопроектът също така разширява правомощията на ръководителя на сигурността и безопасността на спортното събитие по отношение на недопускане на лица с наложени принудителни административни мерки и на малолетни и непълнолетни.

Промените са изготвени във връзка с острата нужда от адекватни мерки за противодействие срещу противообществените прояви. По време на заседанието на комисията беше направено редакцинно предложение, свързано с дефиницията на понятието „спортно хулиганство“.

Заместник-председателят на Комисията и депутат от ДПС Ахмед Ахмедов предложи освен отправянето на ругатни неприлични изрази и жестове на стадионите, които са особено вулгарни, в дефиницията да се включат и жестове, изразяващи омраза на расова, религиозна и етническа основа.

Предложението бе подкрепено от комисията с 14 гласа „за“ и 1 „въздържал се“.

„Радвам се, че действително имахме възможност да работим в една добра работна атмосфера, да бъдат взети предвид предложенията, които бяха направени и от колегите. Убеден съм, че с този законопроект изпълняваме ангажиментите си“, заяви председателят на Комисията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2786 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЦВИНОКИО

2018.07.25 | 16:04

1
И АХМЕД АХМЕДОВ ЗАЕДНО.

Добави коментар

Водещи новини