Приеха на първо четене законодателни промени, насочени срещу футболното хулиганство

  • 20 юли 2018 12:05

  • 1413
  • 0
Приеха на първо четене законодателни промени, насочени срещу футболното хулиганство
©

Депутатите приеха промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Народните представители го включиха като точка трета в дневния си ред вместо Закона за пътищата, за което от БСП разкритикуваха управляващите, че са го внесли извънредно. Законопроектът е внесен съвместно от ПГ на ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля".

Със законопроекта се въвежда режим на достъп на посетителите на спортно мероприятие. С приетите на първо четене промени режимът ще се осъществява чрез предоставянето на документ, персонализиращ посетителите или след разчитане на лична карта от скенер за лични документи. Законопроектът разширява и правомощията на ръководителя на сигурността и безопасността на спортното мероприятие по отношение на недопускане на лица с наложени принудителни административни мерки и на малолетни и непълнолетни.

Промените са изготвени във връзка с необходимостта от адекватни мерки за противодействие срещу противообществените прояви.

Депутатът от ПГ на „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов посочи, че в изготвянето на законопроекта са участвали всички парламентарни групи, но в последствие БСП и ДПС са се отказали да бъдат вносители. ДПС обаче са изразили позиция, че ще подкрепят промените в пленарна зала. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа призова за политически консенсус в борбата с футболното хулиганство. Той обърна внимание и на диалога с футболните агитки и спортната общественост.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини