Министрите на отбраната на НАТО разгледаха инициативи за дейностите по трансформацията на Алианса

  • 12 юли 2018 09:55

  • 1114
  • 0
Министрите на отбраната на НАТО разгледаха инициативи за дейностите по трансформацията на Алианса
© Novini.bg (архив)

В рамките на започналата Среща на държавните и правителствени ръководители на НАТО в Брюксел министърът на отбраната на Република България Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността участва снощи, 11 юли, в работна вечеря, посветена на съгласуваността на дейностите по възпиране и отбрана на Алианса. На нея министрите на отбраната на НАТО разгледаха конкретните инициативи по направление на дейностите по адаптация и трансформация на Алианса в следващите 10 - 15 години.

В изказването си министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността подчерта постигнатите позитивни резултати в интегрирането на различните елементи от архитектурата на сигурността на Алианса. „Считам, че е изградена една солидна и кохерентна основа за по-нататъшна работа по усилването на трите стратегически императива – способност за отговор, готовност и усилване“, изтъкна той, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността отбеляза особеното значение на осъществяването на инициативата за повишаване на готовността на Алианса като неотменна част от способността за отговор. Той подчерта наличието на политическа воля в изпълнителната власт на Република България за национален принос, чиито конкретни измерения ще бъдат съобразени с темповете на изпълнение на проектите за модернизация на въоръжените ни сили.

Министър Каракачанов открои военната мобилност като един от интегралните компоненти на всестранното осигуряване, който следва да гарантираме с общите усилия на НАТО и ЕС. Той подчерта необходимостта от оптимизиране на бързото действие на системата за вземане на решения в колективен формат.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1114 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини