Каракачанов се срещна с висш офицер на НАТО

  • 10 юли 2018 16:38

  • 947
  • 0
Каракачанов се срещна с висш офицер на НАТО
© Булфото/Архив

Министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев се срещнаха днес с командващия Съвместното командване на силите на НАТО в Неапол адмирал Джейм Фого, съобщиха от министерството на отбраната.

В навечерието на срещата на НАТО на върха, разговорите между министър Каракачанов и адмирал Фого се акцентираха върху важни за Алианса и за България въпроси за ситуацията в Черно море и ролята на НАТО като гарант за сигурността в региона.

Беше изтъкнато значението за страната ни, като морска държава, за засилването на взаимодействието със силите на НАТО, подобряването на ситуационната осведоменост и поддържане присъствието на военноморските сили на НАТО в региона.

Обсъдени бяха и възможностите за развитие на стратегическите партньорства.

По време на разговорите между генерал Боцев и адмирал Фого бяха разгледани въпроси, свързани със засилването на способностите за възпиране и отбрана на Алианса, реализирането в пълен обем на мерките по адаптираното предно присъствие, както и пропорционалното им разпределение между съюзниците в Черноморския регион.

Дискутирани бяха също и напредъкът по адаптирането на командната структура на НАТО, както и проектирането на стабилност и сигурност в югоизточната част на Алианса.

Последвайте канала на

Владимир Василев
947 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини