Станишев подава ръка на Борисов за бедствията

  • 11 февруари 2012 15:38

  • 2039
  • 10
Станишев подава ръка на Борисов за бедствията
© Интернет

„Готов съм да разговарям и с еврокомисаря по бедствията Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, и с президента Барозу, за да потърсим отсега начин да се предотврати още по-сериозно бедствие, когато започне топенето на снеговете”.

Това заяви председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в предаването „Факторът Кошлуков” по ТV7, след като изказа съчувствие на пострадалите от наводненията в Южна България.

Станишев бе категоричен, че само обединени национални усилия могат да помогнат за справяне с бедствената обстановка. Според него е необходимо правителството да създаде незабавно национален план за действие, за да се помогне на пострадалите хора и да се избегнат бъдещи още по-опасни ситуации.

„Със съвместни усилия можем да убедим нашите европейски партньори, че е много важно да се намерят средства за изпреварващи действия. Винаги е по-евтино и по-ефективно да се действа изпреварващо, ако това не се прави, щетите могат да бъдат много по-големи”, предупреди лидерът на БСП.

Той е убеден, че подобен подход за обединяване на усилията около национални каузи ще бъде полезен и за преодоляване на негативните оценки от доклада на Европейската комисия за България, оповестен преди дни. Необходимо е обаче ясно да се осмислят проблемите и да се вземат мерки, смята Станишев.

Според него не е работеща позицията на щрауса, който отказва да признае съществуването на проблем. Станишев припомни, че неговото правителство бързо е реагирало на критики от ЕК за работата с еврофондовете и така се е стигнало до деблокиране на средства по ИСПА. При остър доклад на Европейската комисия приемах, че има проблем и трябва да се вземат мерки, допълни соц.лидерът.

„В случая е очевидно, че имаме проблем и не се радвам, че този доклад е доста по-негативен от предишните”, каза председателят на БСП. Той очаква първо правителството да изпълни непосредствените си задължения и да предложи реални действия за справяне с трудностите, защото ако това не се случи, следващият летен доклад на Брюксел може да бъде още по-остър. Според него Еврокомисията не може да бъде заблудена, тъй като тя събира информация от различни институции.



 

Последвайте канала на

2039 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
pifi

2012.02.13 | 23:11

10
Да даде и Катъра(ни руснак,ни българин) малко от партийните пари за бедстващите!Иначе само вреди на България с приказките си ....От такива като него ще гледаме Шенген през крив макарон.
отговор на № 2

2012.02.13 | 22:46

9
Това са глупости по адрес на Георги Първанов,че той винаги е бил принципен и умерен политик и винаги е давал зелена улица на по-младите политици - той няма намерение да се бори за мястото на Сергей Станишев,а просто иска да помага да стабилизиране и затягане на редиците в БСП......
обективен

2012.02.13 | 18:04

5
Нима очакваш кучетата, да са по-умни от стопанина си?Хабиш си думите, точно този към който си ги адресирал няма да те разбере!А иначе наистина трябва да работят заедно политиците, за да изплуваме от дълбоката икономическа криза в която се намираме!Лошото е, че з да стане това Борисов и ГЕРБ трябва да станат по-диалогични,а не ми се вярва!!!При тях водещото е арогантноста,популизма и демагогията!
джъдж

2012.02.13 | 22:46

8
Няма как ,Станишев сега ще играе ролята на национално отговорен лидер - защото усеща ,как агент Гоце му диша във врата.
одиргй

2012.02.13 | 18:05

7
Тъпото при политиците е че мислят за доброто на народа и да помагат на управляващите се. А ако са опозиция са срещу тях.
ASDF

2012.02.13 | 18:04

6
А бре, .. да ви кажа, мисля си , че наводненията пак ще ни изненадат ( нищо че всички ги очакват ) Бойко, Станишката, Гоцето, Костовчо, Воленчо, Царко са "един дол дренки" гледат да се налапат, па народа го ду..а
Мухата подава ръка на слона.....

2012.02.13 | 18:04

4
Тоя украйнски самозабравил се зомби кога ще разбере, че е др.Никой и няма никаква власт повече в БГ. Отрепки като този САТАНиШЕФ и Гоце ПАРАВАНов които са преминали през Москва и промиване на мозъците с психотронни методи са им отстранили от тиквите предателски всяко чувство за отговорност, морал, срам и причинно-следствения закон и вилнеят като някакви "извънземни ангелчета" - винаги прави, винаги най-умни, най-честни, най-безгрешни, най-мъдри, най-най над всички най-вече над всякакви закони и ред. Ненаказуеми! ЗОМБЯСАНИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ЧОВЕКОПОДОБНИ ИЗРОДИ ЗА КОИТО ЛЕЧЕНИЕ НЯМА! Само ако ги вкарат в някакви трудово-възпитателни роти и им връчат по една лопата и кирка - да строят по 12 часа на ден пътища и заводи за парче хляб.... докато изпукат като въшки ! ЗА ДА РАЗБЕРАТ ОТ КЪДЕ ИДВА ХЛЯБА ТИЯ ДЕБЕЛОСЕРКОВЦИ И СЛОВОБЛУДЦИ ОТВРАТНИ !!!!

2012.02.13 | 18:04

3
Ако е искрен браво. И уялите се негови съпартиици можеха да заделят по малко от краденото за пострадалите.

2012.02.13 | 18:04

2
Бойкоооо, преди да го хванеш за ръката го накарай да се измие хубаво! Я за по-сигурно си сложи медицински ръкавици:)))))
KAYOZEROSKY

2012.02.13 | 18:04

1
ПОДАВА ТОЙ ЕЗИК МАЗЕН ГЕЙ-ИБРИК,ИБРИКЧИЙСКИЯ СИНДРОМ ГО Е ПРИХВАНАЛ ОТ ЛЮБОВНИКА СИ ДОГАН

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини