Парламентът одобри правилата за кандидатите за членове на КПНРО

  • 27 юни 2018 10:37

  • 1653
  • 0
Парламентът одобри правилата за кандидатите за членове на КПНРО
© Novini.bg

Парламентът одобри процедурните правила за предлагане и изслушване на кандидатите за членове на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори.

В петдневен срок от гласуването им министърът на финансите, управителят на БНБ, председателят на КФН и УС на института на дипломираните одитори, след решение на Общото събрание, предлагат на председателя на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори по един кандидат за неин член.

В тридневен срок председателят внася писмено номинациите в комисията по бюджет чрез председателя на Народното събрание. Сред необходимите документи са декларация за българско гражданство и за несъвместимост по закона за противодействие на корупцията.

Предложените членове на комисията за надзор на регистрираните одитори се качват на специализирания интернет сайт на НС в срок не по-късно от седем дни преди насроченото изслушване.

Кандидатите се проверяват и за принадлежност към бившата ДС. 

Те се избират с явно гласуване от парламента по азбучен ред на собствените имена. За избран се смята този, който е получил повече от половината от гласовете на присъстващите в пленарната зала депутати.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини