Патриотите внасят Закон за българския език

  • 14 юни 2018 11:16

  • 1596
  • 0
Патриотите внасят Закон за българския език
©

Патриотите внасят Закон за българския език. Вече е оформена законодателната програма, като това е малка част от поредица проекти, които се готвят.

Целта е те да имат по-дълбочинно действие.

Това заяви лидерът на Атака Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа по време на брифинг в парламента.

„Не всичко е туризъм“, посочи политикът, като допълни, че въпреки забавянето законът вече е подготвен.

„Надявам се да бъдат посрещнати положително от коалиционните партньори от ГЕРБ“, заяви още Сидеров.

Според него законът вече се придвижва, а хубавите неща стават бавно.

Сидеров даде пример за приложението на текста. По думите му по гърба на униформите на българските полицаи са използвани английски думи. В Гърция например освен на латиница пише "полиция" и на роден език. Междувременно законът ще задължава текстови съобщения или мейли от банки, компании или други институции към граждани да се пращат на роден език.

„Институциите ще бъдат задължени да използват официалния език“, заяви още лидерът на Атака.

С поредица от законови поправки продължават действията на Патриотите. Предвижда се предложение за гъвкавост, която да облекчава социално слабите. Грижата най-вече е към българското общество и народа.

„Това е закон за книжовния български език и не засяга говоримия“, заяви проф. Станислав Станилов, посочвайки, че целта е да се спази Конституцията.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1596 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини