Министър Кондева се среща с Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница

  • 10 май 2024 07:44

  • 298
  • 2
Министър Кондева се среща с Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница
© Булфото (архив)

От Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница ще се срещнат днес със служебния здравен министър Галя Кондева Галя Кондева Д-р Галя Кондева е назначена за министър на здравеопазването в служебния кабинет с. Срещата ще се проведе 10 дни след като тя предложи, а правителството одобри, решение за построяване на частната болница "Мама и аз" в София, което отмени след обществен и политически натиск.

Часове след решението на правителството да разреши създаването на многопрофилна болница с 11 структури за лечение на деца в София и в условията на излязъл във ваканция парламент, от Обществения съвет поискаха незабавно изслушване на премиера Главчев и здравния министър Галя Кондева Галя Кондева Д-р Галя Кондева е назначена за министър на здравеопазването в служебния кабинет с от депутатите.

Премиерът Главчев: Приоритетът на приоритетите е здравето на българските деца

Това не се случи, но министър-председателят разпореди отмяна на решението. Няколко дни по-късно възложи на ДАНС и прокуратурата да проверят казуса с болницата "Мама и аз".

От Съвета, създаден за да гарантира прозрачност на процеса по изграждане на Национална детска болница, заявиха, че приветстват отмяната на решението, но не се радват, че за пореден път е нужно да кажат на управляващите, че частна детска болница е вредна, за да се стигне до този резултат.Оттам разкритикуваха държавата, че през изминалите месеци не е започнала да работи по план за преодоляване на кризата с медицинските кадри и не е създала концепция за организацията на бъдещата Национална детска болница.

Междувременно премиерът инициира среща с проф. Иван Литвиненко и д-р Благомир Здравков, представители на Съвета. След нея стана ясно, че до края на май ще започне събарянето на двете сгради върху терена в квартал Горна баня, където ще бъде построена Националната детска болница

Последвайте канала на

Радина Лазарова
298 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:26

2
❤️ Г­о­р­е­­щ­­­и­ ­­­м­­о­­м­­и­­ч­­е­­­т­­­а­­­ ­­­в­и­­ ­­­о­­­ч­­а­к­в­а­­­т ­­-­­­ X­­­1­­­8­.­­­F­U­­N

2024.05.10 | 09:15

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини