Цветан Цветанов: Не е коректно да има политическо противопоставяне след трагичния инцидент в Крумово (видео)

  • 12 юни 2018 16:53

  • 3713
  • 23
Цветан Цветанов: Не е коректно да има политическо противопоставяне след трагичния инцидент в Крумово (видео)
©

Мислех, че ще замълчим и ще отдадем почит на загиналите в трагичния инцидент в Крумово, но за голямо съжаление той предизвика политическо противопоставяне. Това обаче не се случи. Изказваме съболезнования на близките на загиналите пилоти и по-скорошно оздравяване на пострадалия военен. Всичко, което се изговори днес цели остро противопоставяне на секторните политики. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ по време на брифинг в НС, предаде репортер на Novini.bg.

Той обясни, че не е коректно да противопоставяме една секторна политика на друга. „Когато има определен проблем, който вълнува хората, трябва всеки политик да участва в дебата. Да говорим открито и да има представители на всички политически сили“, призова Цветанов. "Президентът Радев използва всяка една възможност, за да се позиционира чисто политически. а пореден път той доказа, че е президентът на БСП. Това, което се случва като позиция на БСП и позиция на президента Радев го отдалечава от конституционните му правомощия да бъде обединител на нацията. Ние не знаем какво ще прави президентът Радев след четири години, когато му изтече мандата, но ние знаем, че ние отново ще носим отговорност за решенията, които трябва да се взимат. "Обединени патриоти" и ГЕРБ са отговорни партии, които имат своята история. Те са се явявали на всички национални избори досега и са имали възможността да получат обществената подкрепа от българските избиратели“, каза Цветанов.

Военният министър Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността изрази съболезнования на близките на загиналите пилоти. Той пожела бързо възстановяване на пострадалия при инцидента военен техник. „Той има травма на белия дроб. Падането е станало за две секунди. В това време техникът е изтеглял въжето и това го е спасило. Когато се случи подобна трагедия трябва да замълчим“.

„Много е лесно да се върнем с години назад и да търсим вината. Реалната модернизация на Българската армия започна при предния мандат на правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. След по-малко от две седмици трябва да влезе и предложението за флота. За първи път след Промените се прави подобна мащабна модернизация за над 4 милиарда лева“, отбеляза Каракачанов.

„Хеликоптерът, който катастрофира е най-новият от старата техника, която получихме. Той е на въоръжение от 1989 г. За да се модернизира армията ни е нужно време. Допълнителни пречки срещаме от Закона за обществените поръчки. Нашият план за поддръжка на военната техника не е изоставен. Всеки един въпрос, който е бил свързан с пари за армията е намирал пълното разбиране от страна на премиера и на финансовия министър. Затова трябва да помислим как можем да помогнем на армията. Всички мероприятия по различни чествания, са прекратени, за да уважим паметта на загиналите“, каза още той.

Депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова добави: "При положение, че от няколко месеца се работи по исканията на хората с увреждания, неоснователно и необяснимо растат палатковите лагери. На 15 май проведохме съвместна среща с представителите на майките на деца с увреждания, с всички национално представителни организации на и за хората с увреждания и със социалния министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . На тази среща се разбрахме в работната група, която от няколко месеца работи по промени в Закона за интеграция на хората с увреждания да бъде разширена с представители на протестиращите майки. След два дена от тази среща беше издадена нова заповед на министъра на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  и в работната група са включени четири представители на протестиращите майки“.

Ангелова поясни, че тези четирима представители имат и свои заместници. По думите й всички техни предложения са депозирани в социалното министерство. „Целта на работната група е да разработи нов закон за хората с увреждания, който да бъде в контекста на новите политики за хората с увреждания. Изключително много се спекулира за темата с децата и хората с увреждания, защото това е една чувствителна тема. При положение, че от няколко месеца, се работи по техните искания, неоснователно и необяснимо е да растат палатковите лагери в другите градове“, каза Светлана Ангелова. По думите й тези проблеми се решават с диалог.

Съпредседателят на Обединени патриоти Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа каза: "Опозицията нямаше конкретни аргументи за вот на недоверие, по-скоро чух поезия в проза. За вота на недоверие, който обяви днес БСП, Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа заяви, че това не е първият, който ще внесе опозицията. Отново се забавиха БСП, но там текат едни вътрешни забавяния. Аз не видях конкретни аргументи за вот на недоверие. Имаше общи приказки, поезия в проза, общо взето“, заяви Сидеров. Според него решението на управляващите трябва да бъде да не се прави евтина политика.

"По отношение на сигурността бяха направени доста сериозни стъпки за осигуряване на България и българското население, но много още неща трябва да се направят", допълни Сидеров. Той обърна внимание, че в темата за сигурността не влиза повредата на летателен апарат.

"Все повече се набива на очи изводът, че президентът контактува с хора, които хал хабер си нямат от държавно управление. Това каза министърът на регионалното развитие Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е по време на брифинга. Нанков изрази съболезнования към близките на загиналите капитани. По думите му няма по-деструктивно говорене от това на президента, което невинаги опозицията си позволява да поддържа от противопоставянето на една секторна политика за друга. „Това е отново спекулация по темата саниране“, каза Нанков. Той отчете, че за пореден път политиката за саниране е демонизирана и сатанизирана.

По отношение на изказванията на президента за инцидента в Крумово, Сидеров заяви: „Напоследък, когато съм се изказвал за него, съм казвал общо взето доброжелателни думи. Карал съм го дори да споделя с него моя опит, да му кажа как да се държи като държавник, защото не винаги се държи така. Един президент, когато атакува собственото си правителство, е лош знак за всички посоки по света“, каза той. Според него има използване на трагичен случай за правене на евтина политика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3713 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
аа23

2018.06.12 | 21:18

23
ей каракачанската свиня какво си се изтъпал до малоумника.народа е виновен ,ама като знаете ченарода малоумен е на вашето ниво си правите квото искате
българия

2018.06.12 | 21:15

22
АБЕ БОКЛУЦИ МИЗЕРНИ ПРЕЗИДЕНТА ЛИ ВИ Е ВИНОВЕН.ЧЕ ВМЕСТО ДА НАПРАВИТЕ РЕМОНТИТЕ ПРЕХВЪРЛИХТЕ ПАРИТЕ ЗА САНИРАНЕ ЗА ДА ОТКРАДНЕТЕ ПОЛОВИНАТА.ДОСЕГА НАГЛЕЦИ И КРАДЦИ СА НИ УПРАВЛЯВАЛИ НО ВИЕ СТЕ СТО ГОДИНИ НАПРЕДЕ.СЪД И БЕСЕНЕ РАЗСТРЕЛ И ПОБИВАНЕ НА КОЛ ЗА ВАС ПРЕДАТЕЛИ МИЗЕРНИ
ББ

2018.06.12 | 20:32

21
Трагичния инцидент с 30 годишната Руска щайга бе олигофрен.
АНТИГЕЙБЕРАСТ

2018.06.12 | 19:57

20
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ
Цв. Цв.

2018.06.12 | 19:16

19
Трябва да ги удряме наред. Б.Б. нареди единия да падне социалия да се върне.
Шифрограмата приета.
ДО 123

2018.06.12 | 19:07

18
ПО ГОЛЕМИ ИДИОТИ ОТ МАЛОУМНИЯТ ФИЗКУЛТУРНИК, ВОЛЕН ДОЛЕН И ОСТАНАЛИТЕ БОКЛУЦИ ОТ СНИМКАТА АЗ НЕ ВИЖДАМ.
123

2018.06.12 | 19:00

17
Аман от ИДИОТИ в тези форуми!!!! Боже пази България.

2018.06.12 | 18:41

16
Колко струва един пилот на държавата с такъв летателен стаж? Най вероятно няма и кой да го сметне си мисля.

2018.06.12 | 18:41

15
ПО ГРОЗЕН ОТ ДЯВОЛА,ПО ЛЪЖЛИВ ОТ ОВЧАРЧЕТО КАЛИДКО МАЛОУМНИЯТ ФИЗКУЛТУРНИК ТРЪГНАЛ ДА НИ КАЗВА КАКВО ДА СИ МИСЛИМ И КАК ДА РЕАГИРАМЕ НА ТРАГЕДИЯТА С ДВАМАТА ПИЛОТИ.

2018.06.12 | 18:15

14
Тиквоч Кратунов подритван в Русия отвсякъде. Там е хит новото му клозетно изявление "чувствам вина" (за провалана Южен поток). Братушките щели да пуснат песен "Чувствам вина".

Добави коментар

Водещи новини