Караянчева посрещна в НС участниците в 82-ото заседание ЕП – Конгрес на САЩ

  • 29 юни 2018 19:16

  • 2742
  • 3
Караянчева посрещна в НС участниците в 82-ото заседание ЕП – Конгрес на САЩ
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на приветства в пленарната зала на българския парламент участниците в 82-ото Междупарламентарно заседание Европейски парламент – Конгрес на САЩ – трансатлантически диалог между законодателите. Форумът, чийто домакин е Народното събрание, се провежда на 29 и 30 юни 2018 г., съобщиха от пресцентъра на НС.

За мен е чест да Ви приветствам в сградата на българския парламент, отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя подчерта, че на сградата на Народното събрание пише „Съединението прави силата“, което беше и мотото на Българското председателство на Съвета на ЕС. Ние вярваме в това, защото за да има мир и спокойствие за нашите граждани, трябва да бъдем разумни, толерантни и обединени, допълни още председателят на българския парламент. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на връчи почетни плакети на Народното събрание на съпредседателите на форума – евродепутата Кристиан Елер и Марио Диаз Баларт, член на Конгреса на САЩ.

Председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на откри 82-ото Междупарламентарно заседание Европейски парламент – Конгрес на САЩ. Тя изрази увереност, че срещата ще бъде форум за задълбочен преглед на стратегическото партньорство между Европейския съюз и САЩ в една бързо променяща се глобална среда.

Вярвам, че Вашата среща в София ще изпрати силен сигнал за обща воля на законодателите за устойчиво стратегическо партньорство, почиващо на общи ценности и интереси, обърна се към участниците в заседанието председателят на българския парламент. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза, че трансатлантическият диалог традиционно обхваща широк спектър от теми – от климатичните промени и устойчивото развитие до сигурността в киберпространството и изграждането на мира в Близкия изток.

Председателят на Народното събрание подчерта, че по време на своето първо Председателство на Съвета на ЕС България не е пожалила сили и енергия по приоритета за европейската перспектива на Западните Балкани. И ще продължим и занапред да го правим, защото това е безценно вложение в бъдещето, геостратегическа инвестиция в стабилна, силна и обединена Европа, заяви тя.

На двудневния форум в София парламентаристите ще обсъдят актуалните политически събития в ЕС и САЩ, сътрудничеството в областта на външната политика с фокус върху Западните Балкани, киберсигурността и икономическото и търговското сътрудничество. Ще бъде излъчено видеопослание към участниците на ръководителя на Европейския център за борба с киберпрестъпленията към Европол Стивън Уилсън.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2742 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.06.30 | 08:32

3
ЩЕ ГИ ПОСРЕЩА,ЗАЩОТО Е ТЕХЕН СЛУЖИТЕЛ,А НЕ НА НАРОДА.

2018.06.29 | 20:25

1
ЕДИН СВАТБА ДРУГ БРАДВА

2018.06.29 | 21:13

2
Вие пък, ни в клин, ни в ръкав !

Добави коментар

Водещи новини