Министър Петкова за срещата на Борисов и Путин: Имапе един откровен диалог, който приключи с конкретен резултат

  • 03 юни 2018 11:49

  • 1742
  • 4
Министър Петкова за срещата на Борисов и Путин: Имапе един откровен диалог, който приключи с конкретен резултат
©

Срещата на високо равнище между българския премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 премина в един откровен диалог, който приключи с конкретен резултат – ясното политическо послание от страна и на двамата, че част от „Турски поток“ ще преминава през България, но все още не е уточнено каква част от този газ ще бъде транспортиран и каква част търгуван, каза в предаването „Неделя 150“ по БНР министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

„Това  новина, която слага едно много добро начало, но оттук нататък предстои работата по техническите детайли, по правните детайли на един такъв проект - нещо, което предстои да уточним на ниво министри, на ниво дружества. Що се отнася до това каква част от природния газ, който ще идва от „Турски поток“ ще бъде транспортиран, каква част ще бъде търгуван през т.нар. газов хъб на територията на България, което на практика представлява налична инфраструктура за това да можем да осигурим доставки на природен газ от различни източници, и от друга страна представлява една платформа за търговия с природен газ, предстои да разберем в рамките на тези разговори, които предстои да проведем“, каза министър Петкова.

Тя категорично заяви, че всичко, което предстои да се направи, ще бъде изцяло съобразено с изискванията на ЕК по отношение на правилата за конкуренция, правилата, свързани с природния газ, както и на цялостната визия и концепция на ЕС по отношение на енергетиката.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1742 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.06.03 | 14:30

4
да резултата го разбрахме от руснаците - няма да има тръба за газ , и централа няма да има . достатъчни бяха само 12 часа за да се доосерете !
mp

2018.06.03 | 13:20

3
mnogo blagodaria tce slugite prestapnici me dopusnaha da izkaja moito mnenie e razbira se ne tocno kakvoto isakah da kaja no pak e neshto.
mp

2018.06.03 | 13:17

2
he laji horata grobarska tvar nikakav dialog ne ste imali vie pridrujavashtite samo ciganskiat premier e govoril za malko sas g-n putin.
mp

2018.06.03 | 12:40

1
eto prestapnite slugi na ciganskiat premier otnovo niama da ni dopusnat da pishem za podvizite mu vav rusia i totalnoto mu osirane.

Добави коментар

Водещи новини