Експерт: Смяната на валутата не може да направи бедните богати

  • 08 май 2018 18:30

  • 5565
  • 1
Експерт: Смяната на валутата не може да направи бедните богати
© БТВ

Тези, които са много бедни, ще си останат такива и след като станем член на еврозоната. Смяната на валутата не може да направи бедните богати. Това каза Светослав Ставрев, професор по мениджмънт, доктор по икономика и доктор на философските науки в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"По-добре е влоговете на хората да са в лева, защото там лихвата е малко по-висока отколкото в евро, сигурността също е малко по-висока", каза още той.

"Тези, които не искат да сме част от еврозоната не разбират от темата", допълни професорът.

„И сега има някои страни в Европа, които използват еврото като разплащателно средство без да са членове на ЕС и на еврозоната. Това ние можем да го решим от днес за утре. Еврозоната е сложна структура на един съюз, членове, на който сме. Тя има да изпълнява задачи във връзка с укрепване на финансовата система на ЕС. В момента тази зона се намира на кръстопът”, коментира Ставрев.

"Страната ни и в момента има проблемни банки, банки с прекалено лош кредитен портфейл, банки с капиталова несигурност. Оттам идва и въздържанието на ЕС при разглеждане на молбата на България да бъде приета в чакалнята и да си чака реда”, завърши професор Светослав Ставрев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5565 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.05.09 | 10:01

1
"Смяната на валутата не може да направи бедните богати" - факт абсолютен! Но за сметка на това, ще направи умните богати още по-богати! - също факт неоспорим!

Добави коментар

Водещи новини