Бойко Борисов: Не мога да гарантирам, че трагедията в Бисер няма да се повтори

  • 07 февруари 2012 08:25

  • 8538
  • 37
Бойко Борисов: Не мога да гарантирам, че трагедията в Бисер няма да се повтори
©

Цялата трагедия е, че не можем да кажем че отново няма да стане. Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по БТВ в коментар за трагедията в с. Бисер. В случаите с язовирите става въпрос за безстопанственост и заради запазване на частните интереси, което граничи с престъпление.

4-5 месеца между общини и министерства вървят разни преписки, а в земеделското министерство ми казаха, че имало дори язовири, които не съществували на хартия, съобщи Борисов. Твърдо решен съм всички язовири да минат под една шапка. Трябва много здрава ръка, за да се източат язовирите, категоричен е премиерът. Единственото което може да се направи е да се централизира стопанисването на язовирите, за да не могат местните феодали да държат пълни язовирите през цялото лято, за да гледат риба и да я продават на Никулден.

Те натискат кметовете, които нямат никакви специалисти за оценка на състоянието на язовирните стени и насипи. По отношение на липсата на национална система за известяване при подобни наводнения премиерът заяви, че за това са необходими огромни бюджетни средства, с които страната в момента не разполага. Имаме подобни проблеми с жп инфраструктурата, мостовете са в същото окаяно състояние, припомни Борисов.

В момента няма данни за семейства, на които не сме оказали помощ. На мястото са 4-ма министри, началника на Генералния щаб, шефът на НЕК, Делян Добрев е в „Мини Марица-изток“, където е спрян добива и транспортирането на въглища до спадането на водите. Най-вероятно утре ще бъде обявен Ден на национален траур в памет на жертвите от наводнението. 

Последвайте канала на

Novini.bg
8538 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
Българин

2012.02.11 | 19:39

37
Бойко е пич!!!!
.

2012.02.10 | 22:13

36
Така е! 20 години безтопанственост и кражби вместо подръжка - ето го резултата - ЖЕРТВИ!!!! И Серго, и Костов, и Първанов, и Доган са за разтрел!!
тоя

2012.02.10 | 22:12

35
Коментатори много има,а някой от вас дали прати едно SMS-че за помощ на бедстващите?
ДО КОГА

2012.02.10 | 22:12

31
Цинизъм и безхаберие натрупано през годините на прехода. Тези били такива, онези такива. Ами такава ни е държавата. Нов бардак със стари курви не става. И веднага да се събират помощи и чак и сметки показват в еди коя си банка. Не му ли стигат на Левон 200000 евро заплата и още толкова премиални. Къде са фондовете за такива случай. Няма ги източени са и закрити за да няма следи. Нямали специаисти. Ами господа управляващи оптимизация на означава само съкращения, а преценка какво ни трябва след като иследваме проблема. За 400-500 лв какви специалисти изкате. Не разбрахте ли вече, че да работиш в държавната администрация стана мръсна работа. Ниско заплащане и да вършиш работа за 10 човека. Ами такава ще е и по-лошо ще става. Кризата не ни е виновна. Виновни са банките и монополите по причини известни на цялото общество. До кога ше ги търпим. Вече започнаха да посягат и на живота ни. До кога.
Радо

2012.02.10 | 22:12

34
Виновни сме и ние народа че ги търпим да си правят каквото си искат. Последната глупост на Боко-Тиквата която четох да се се отпускат лесни кредити на хора със заплата от 400лв. е как човека ще плаща кредита и да си плаща сметките а какво ли остава за ядене или да си купи чифт обувки. Вместо Боко-Тиквта да вдигне минималната заплата която е смешна той агитира народа да тегли кредити май нашият премиер работи за благото на банките а не за народа. Ако хората получаваха добри заплати едва ли щеше да им се налага да взимат кредити с безумни лихви. В момента ипотечният кредит в Щатите е 3% а нашият не се знае колко ще стане май излиза че сме по богати и по бели от хората на другият континент.
Дичо

2012.02.10 | 22:12

32
Ти не можеш да гарантираш НИЩО тиква проста!!! Можеш да гарантираш мизерия и бедност, както и изтребване на собствения си народ! Това е ФАКТ и РЕАЛНОСТ!
без значение

2012.02.10 | 22:12

33
коментарите ви са глупави и злобни.Най - после виждаме някой да се опитва да прави нещо в България,не може 20 години да се граби ,а сега да искаме за 3 години да оправим всичко,е не става .Така че си спести злобата ,защото си жалък.
pravda

2012.02.10 | 22:11

30
Да министъра се мъчи да се спаси. Но като цяло отговорността е негова. Не аз лъгах, че ще търся отговорност от тези дето грабеха България. Не аз съм размяткал толкова години някакви си писма между министерствата и да няма никакъв ефект. Някой спомня ли си какво стана в САЩ след урагана Катрина. Праивтелството беше подложено на силна критика заради неадикватните си действия. В българия се случи нещо такова. От събота вечерта в тези райони е заваляло и то като из ведро. Но нашето правителство беше много заето с посещението на Клинтън. И когато се случи това се втурнаха да се спасяват, да ходят да се изявяват. Напълно неадикватни действия от страна на правителството. И този път няма да има виновни и наказани.
nik

2012.02.10 | 22:11

29
do komentar 16 sigurno komunistite sa imali golem intelekt sled 9 septemvri 1944.napravo prachteha,ponyatieto nejna revolyuciya e vinovno.vse edno da si ostavich vraga do teb.za uspej beshe nujno da se podmeni celiya darjaven aparat.smenyat se ministri,no administraciya,policiya vsichko si ostana po staromu.imenno te rabotyat protiv uspeja na reformite,razvitieto na stranata i blagodenstvieto na naroda.nay golemi vinovnici sa jelev i kostov za vsichko.ako si beja svarchili rabotata kakto trebe,sega darjavata ni chteshe da e dobre.

2012.02.10 | 22:09

20
абе, тия язовири си беха в ред, дойде Бойко, събори бетонните стени, насипа земя за диги, после как няма да стават аварий... за всичко ви е виновен Бойко. ВИНОВНИ са ВСИЧКИ от Желю през КостоФ до САТАНишеф. тва много добре го знаете, България е занемарена от 20 години, не от 2-3. всичко е съсъпано и Бойко НЕ Е ВИНОВЕН за това. що мислите че тия язовири са в 4 ведомства ? на едните - стената, на други водата, на трети съоръженията- само с 1 цел - КРАЖБА ! 4 бюджета отделят пари за крадене, а после никой не носи отговорност. Кво е виновен Бойко ??
Михайлов

2012.02.10 | 22:11

28
С по - голямата част от коментара съм съгласен.Но да се оневинява Борисов изцяло.... Той е министър-председател.Неговото правителство управлява повече от 2,5 години.В този ред на мисли, трябва да позволим и следващите двадесет години, да са като предходните.Министри, представители на ведомства и т.н. не носят и административна отговорност за допуснати закононарушения или приложени нецелесъобразни решения.Това е разковничето.Дали ще загинат хора, дали държавата ще е осъдена и ще плаща "сметката" на некомпетентни и овластени чиновници, които остават безнаказани и на същите позиции и т.н. последиците ще са такива.
джъдж

2012.02.10 | 22:09

22
То ,аслъ - да викаме ура ,че кризата се случи сега ,а не /да кажем/ преди пет години ,че просто ме страх да си помисля ,как Станишев щеше да се справи. /Да се качвам на хеликоптер ? - ама моля ви се ,нали ще си повреда маникюра !/
джъдж

2012.02.10 | 22:10

27
Недей да обсъждаш чуждия интелект ,а се научи да пишеш грамотно.

2012.02.07 | 21:48

3
Изумявам се на дребнавостта на някой много "грамотни "коментиращи,мислейки,че имат правото да се правят на даскали и да поучават другите! Това не е сайт за правопис или грамотност,всеки изразява мнението си според собствените си възможности!

2012.02.10 | 22:10

25
другари ! требва да се гласува за БКП, има язовири дето още НЕ са съсипани !!! БЕЗОБРАЗИЯ от ГЕРБ

2012.02.10 | 22:10

26
Симпатизантите на ГЕРБ се оказаха и по-тъпи и заблудени от червените заблудени!Като тях толкова им е нисък интелекта , че просто не могат да го проумеят . Трябва с някаква сила или чудо да им наллееш малко разум!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини