Още един язовир около с. Бисер е бил пред скъсване

  • 07 февруари 2012 07:37

  • 2236
  • 1
Още един язовир около с. Бисер е бил пред скъсване
©

Язовир Орешец, който се намира на съвсем близко разстояние от с. Бисер също е бил застрашен от скъсване. Това заяви председателят на директорите на Напоителни системи Георги Харизанов пред БТВ.

В страната има 2700 язовири, но Напоителни системи стопанисва малко повече от 160. Силно се съмнявам, че една малка община или село разполага с необходимите специалисти и с финансите за да поддържа един язовир. В момента няма национална система за реагиране.

Общата система за известяване е приоритет за Гражданска защита. Ние сме осигурили на всеки един от нашите язовири денонощна охрана и специалисти, които да реагират. В случая със с. Бисер е било необходимо да се укрепи стената и т.нар. мокър откос, каза Харизанов. Във всички язовири арендаторът се старае да поддържа най-висок воден обем, за да гледа максимално количество риба.

Към екоминистерството има 54 комплексни и значими язовири, съобщи Мая Дряновска ръководител на оперативно звено в МОСВ. Язовирите са изградени така, че да преливат, но стена на комплексните язовири много трудно да се скъса. Има авариен план за всеки различен язовир към МОСВ, заяви Дреновска.

Последвайте канала на

Novini.bg
2236 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.07 | 14:48

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Водещи новини