Бойко Борисов: Не мога да гарантирам, че трагедията в Бисер няма да се повтори

  • 07 февруари 2012 08:25

  • 8538
  • 37
Бойко Борисов: Не мога да гарантирам, че трагедията в Бисер няма да се повтори
©

Цялата трагедия е, че не можем да кажем че отново няма да стане. Това заяви премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по БТВ в коментар за трагедията в с. Бисер. В случаите с язовирите става въпрос за безстопанственост и заради запазване на частните интереси, което граничи с престъпление.

4-5 месеца между общини и министерства вървят разни преписки, а в земеделското министерство ми казаха, че имало дори язовири, които не съществували на хартия, съобщи Борисов. Твърдо решен съм всички язовири да минат под една шапка. Трябва много здрава ръка, за да се източат язовирите, категоричен е премиерът. Единственото което може да се направи е да се централизира стопанисването на язовирите, за да не могат местните феодали да държат пълни язовирите през цялото лято, за да гледат риба и да я продават на Никулден.

Те натискат кметовете, които нямат никакви специалисти за оценка на състоянието на язовирните стени и насипи. По отношение на липсата на национална система за известяване при подобни наводнения премиерът заяви, че за това са необходими огромни бюджетни средства, с които страната в момента не разполага. Имаме подобни проблеми с жп инфраструктурата, мостовете са в същото окаяно състояние, припомни Борисов.

В момента няма данни за семейства, на които не сме оказали помощ. На мястото са 4-ма министри, началника на Генералния щаб, шефът на НЕК, Делян Добрев е в „Мини Марица-изток“, където е спрян добива и транспортирането на въглища до спадането на водите. Най-вероятно утре ще бъде обявен Ден на национален траур в памет на жертвите от наводнението. 

Последвайте канала на

Novini.bg
8538 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
мухобойко

2012.02.10 | 22:07

13
Този жалък човечец пак се вживява като Господ. Естествено е че никой не може да гарантира , но е важно в тая държава най-после да се степенуват отговорностите ........... Тези работи дето ги приказва се знаят и няма пак защо да се прави на много свестен........... Батмана Бойко , нали щеше да търси отговорност и какво направиха ГЕРБ.Почнаха с показни акции ,за да замажат положението като , че ли хората са глупави, ами данък лукс , ....стана данък колиба , сива икономика , .......ама декларации от безработните , и се стигна до там , че се обвинява народа си в мързел ....... Жалки и смешни герберчета , може да продължавам и още ............за три години управление безработицата близо милион .... ии още какво.... стагнация и дисциплиниране и на и без това пострадалите честните хора , а за бандитите .............. за ...........Мафиотите си продължават далаверите и никакаква переспектива за българина , и който има достойнство бива наказван ........Престъпленията на предишните управляващи са нищо пред днешното управление на ГЕРБ .И защо трябва да ги търпим още това некадърно правителство ......... И докато има заблудени гербери , които буквално се изявяват като повредени мозъци ,като не виждат как се подиграва вожда им с тях .... и то жалко за умните в тази страна , които се оставят на течението ..........И безотговорността в България , ще продължава докато има повредени мозъци да подържат фалшивия Бойко!И докато не се степенуват отговорностите на всеки гражданин без изключение и всеки да поеме своята отговорност лично и то най-вече от „горе“ и стига са понасяли отговорност обикновените хора , защото в конституцията никъде не пише за „обикновени „ хора ,а за български граждани.
джъдж

2012.02.10 | 22:08

16
Извинявай ,ама с тези произволно навързани фрази ,какво искаш да ни кажеш ? Очевидно искаш да демонстрираш ,омразата си към Б. Борисов ,ама нищо не ти се разбира. В тоя случай ,Бойко бая откровено каза ,каква е реалната ситуация - пълен батак ,какво не ти харесва - искаш пак да дойде ,някой с розови очила и да започне да обяснява ,как всичко е под контрол ,докато кърка с манекенки ?
koko

2012.02.07 | 15:09

1
трябва да си наредят приоритетите...
kkk

2012.02.10 | 22:08

14
Не сме и очаквали да гарантираш каквото и да било . Господин Борисов кажете ни кой ще поеме политическата отговорност за случилото се в село Бисер
s

2012.02.10 | 22:07

12
Чакай малко ти очакваш Б.Б. да поеме отговорност за случилото се в с.Бисер и търсиш виновен. Айде стига бе хора за всичко ли което стана е виновен Б.Б. да си подаде оставката заради лошото време да поеме отговорност че вали сняг. Не го винете за всичко и преди са се случвали такива неща и ще продължават да се случват за жалост. Не политизирайте трагедията комунистчета + турчета с нападки към Б.Б. за тези бедствия
бая ви ганя

2012.02.10 | 22:08

15
Абе стига бееее1.За всичко са виновни комунистите,БСП,троината коалиция,Станишев и Първанов.Виновни са че вали дъжд,сняг и от комунистическият север постояно напира арктически студ.
Радо

2012.02.10 | 22:08

17
То от самото начало се знаеше че от пожарникар не може да се очаква каквото и да е било. Поне Румънският премиер имаше доблестта да си подаде оставката че не може да се справи със кризата а нашият си прави разходки до Брюксел. От както е на власт народа обедня безработицата стана двойна а сега искат безработните ако не могат да си плащат здравните да им налагат глоба 500-1000лв. и да ги слагат във черен списък. Така е във нашата държава на бедният и скъсана риза ще му свалят. Без работа съм от една година и как очакват да намеря пари за здравни имам една стара таратайка ако искат да я взимат и без това не я карам поради липса на средства и безпаричие. Най накрая безработните ще ни изкарат най големите престъпници на държавата много скоро очаквам думата безработен да има значение престъпен контингент. И пари да ми дават за Боко-Тиквата няма да гласувам на следващите избори!
ИВАНОВ

2012.02.10 | 22:08

18
МОИТЕ НАЙ-ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ ВСИЧКИ ПОСТРАДАЛИ ОТ ТРАГЕДИЯТА В СЕЛО БИСЕР! МОИТЕ НАЙ - ЧИСТО ЧОВЕШКИ БЛАГОДАРНОСТИ И ПОЗДРАВЛЕНИЯ КЪМ Г-Н Б.БОРИСОВ ЗАЩОТО ТОЙ ЕДИНСТВЕН ОТ ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ДО СЕГА ИМА РАЗЛИЧНО МНЕНИЕ И ТОЧНА ОЦЕНКА ЗА ОПАСНОСТТА ОТ БЕЗСТОПНСТВЕНОТО ОТНОШЕНИЕ НА ОТГОВОРНИТЕ ОРГАНИ В ДЪРЖАВАТА ПО ВЪПРОСИТЕ ЗА ОПАСНОСТИТЕ КОИТО МОГАТ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ПРИРОДНИТЕ ЯВЛЕНИЯ! НЕДОПУСТИМО Е МИНИСТЪРА НА ОКОЛНАТА СРЕДА ДА СЕ ИЗКАЗВА НЕПОДГОТВЕНА И ДА СЕ ОПИТВА ДА ОПРАВДАЕ БЕЗДЕЙСТВИЕТО И СЛАБАТА СИ КОМПЕТЕНТНОСТ ! ДОСТАТЪЧНО ЛИ Е ДА СЕ ПРЕДУПРЕДЯТ ПОДЧИНЕНИТЕ НА Г-ЖАТА И ДА КАЗВА ".... НИЕ ГИ ПРЕДУПРЕДИХМЕ ЗА ОПАСНОСТТА НО НЕ ЗНАЕМ КАКВО СА НАПРАВИЛИ ПО МЕСТА...." ИЗЛЪЧЕНО ПО ТВ НОВА?КОЙ СЛЕДВА ДА ПРОВЕРИ ? ЗА ВСИЧКИ БЕТОННИ И НАСИПНИ ЯЗОВИРИ В АРХИВИТЕ НА ВЕДОМСТВАТА ИМА ТОЧНИ ДАННИ , А НАЛИЧНИЯ НАУЧЕН ПОТЕНЦИАЛ И ЖИВИТЕ ПРОЕКТАНТИ МОГАТ ДА ПОМОГНАТ НА ВСЕКИ , КОЙТО ИСКА ДА СВЪРШИ РАБОТА! ДЕЙНОСТТА ПО ЯЗОВИРИТЕ СЕ ПОЕМА ОТ ВОЕННИТЕ САМО КОГАТО ИМА КРИЗИСНА СИТУАЦИЯ И БИ СЛЕДВАЛО ДА НЕ СЕ ПРЕХВЪРЛЯ ВИНАТА КЪМ ТЯХ, ЗАЩОТО ТОВА Е ОБИДНО И НЕКОМПЕТЕНТНО МНЕНИЕ! КАКВО ПРАВЯТ ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ И ЗВЕНАТА В БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ОТГОВАРЯЩИ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО ПРИ МИРНОВРЕМЕННИ КРИЗИ , БЕДСТВИЯ , АВАРИЙ И КАТАСТРОФИ! ТАЗИ ДЕЙНОСТ НЯКОГА БЕ СПОЛУЧЛИВО РЕШЕНИЕ И СЕ РЪКОВОДЕШЕ ОТ ЗАМЕСТНИК - МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ТОЙ И МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО, И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ЗА БЕДСТВИЯ АВАРИЙ И КАТАСТРОФИ! ОПИТА ЗА ОПРАВДАНИЕ НА БЕЗСТОПАНСТВЕНОТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПОДДЪРЖАНЕТО НА ЗЕМНОНАСИПНИТЕ ЯЗОВИРНИ СТЕНИ И ЛИПСАТА НА ПОЗНАНИЯ ПО ЗЕМНАТА МЕХАНИКА, НАЧИНА НА ИЗГРАЖДАНЕ И ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ ИЗИСКВАНИ ЗА ПОДДЪРЖАНЕТО НА ОПТИМАЛНА ВЛАЖНОСТ ГАРАНТИРАЩА УСТОЙЧИВОСТ НА СЪОРЪЖЕНИЯТА ОТ ТОЗИ ТИП ПРИ ДОБРО ЖЕЛАНИЕ НА НЕЗНАЕШИТЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ ОТ ВИСШИТЕ УЧИЛИЩА ПРИ ЖЕЛАНИЕ ОТ НУЖДАЕЩИТЕ СЕ ОТ ОБУЧЕНИЕ! КОГАТО "ЯДКАТА" НА СЪОРЪЖЕНИЕТО Е ВЛАЖНА, А ГОРНИЯ НАСИПЕН ПЛАСТ ЗЕМЯ Е НАПУКАН НА ГОЛЯМА ДЪЛБОЧИНА ПОРАДИ ЛИПСАТА НА ВЛАГА ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА! ПРИ ПЪРВОТО ВИСОКО НИВО НА ЯЗОВИРНИТЕ ВОДИ ТОЗИ ГОРЕН ПЛАСТ СЕ ОТМИВА И ЗАПОЧВА ПРОБИВА НА ВОДНАТА МАСА.....
стани шеф до#1

2012.02.10 | 22:08

19
ти си болен мозък бе мухобойко! ще те вземем в партията ако не си в нея в което силно се съмнявам. Да свалим Бойко защото задуха силен вятър и пътищата няма да са почистени

2012.02.10 | 22:10

23
Времето си върви ,народа се надява и така до кога никой не може да каже !Днес става това утре друго,кервана си върви кучетата си лаят .НАРОДЕ !!! ГЕРБ е поредния клонинг на БКП .Няма е битката за България ! Битката е между кланове както е при мафията .Все червени мафиоти се борят помежду си , как и кой ще излъже по -хитро , тъпия народ! Прилагането на лекарствения продукт при гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), изисква повишено внимание и строга преценка на ползата спрямо евентуалния риск.
Българин

2012.02.11 | 19:39

37
Бойко е пич!!!!

2012.02.10 | 22:09

20
абе, тия язовири си беха в ред, дойде Бойко, събори бетонните стени, насипа земя за диги, после как няма да стават аварий... за всичко ви е виновен Бойко. ВИНОВНИ са ВСИЧКИ от Желю през КостоФ до САТАНишеф. тва много добре го знаете, България е занемарена от 20 години, не от 2-3. всичко е съсъпано и Бойко НЕ Е ВИНОВЕН за това. що мислите че тия язовири са в 4 ведомства ? на едните - стената, на други водата, на трети съоръженията- само с 1 цел - КРАЖБА ! 4 бюджета отделят пари за крадене, а после никой не носи отговорност. Кво е виновен Бойко ??
Михайлов

2012.02.10 | 22:11

28
С по - голямата част от коментара съм съгласен.Но да се оневинява Борисов изцяло.... Той е министър-председател.Неговото правителство управлява повече от 2,5 години.В този ред на мисли, трябва да позволим и следващите двадесет години, да са като предходните.Министри, представители на ведомства и т.н. не носят и административна отговорност за допуснати закононарушения или приложени нецелесъобразни решения.Това е разковничето.Дали ще загинат хора, дали държавата ще е осъдена и ще плаща "сметката" на некомпетентни и овластени чиновници, които остават безнаказани и на същите позиции и т.н. последиците ще са такива.
джъдж

2012.02.10 | 22:09

22
То ,аслъ - да викаме ура ,че кризата се случи сега ,а не /да кажем/ преди пет години ,че просто ме страх да си помисля ,как Станишев щеше да се справи. /Да се качвам на хеликоптер ? - ама моля ви се ,нали ще си повреда маникюра !/
ник

2012.02.10 | 22:09

21
ами ако беше станишев,със сигурност немаше да има сняг,да се касат ъазовирни стени,да има наводнения и така нататък.той може да промени и времето.тийа искуфели старци от бсп не могат ли да проумеят най после.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини