Петър Стоянов: БСП подменя историята с митове

  • 06 февруари 2012 06:59

  • 1846
  • 5
Петър Стоянов: БСП подменя историята с митове
©

Мит е, че БСП доброволно е предала мандата си на 4 февруари 1997 г. за съставянето на второ правителство. Тя беше принудена да направи това. Това е поредният опит да се създаде мит от левицата. Левицата е много добра в създаването на митове, което е правила от години и ще продължи да го прави.

Това заяви в интервю за БНР президентът на България от 1997 до 2002 г. Петър Стоянов. "15 години се опитвам да разбия поредния мит на левицата, че БСП се е отказала доброволно от властта“, подчерта той.

Според Стоянов на 4 февруари левицата е проявила добър политически инстинкт, но не и героизъм, като се е отказала от съставянето на второ правителство на БСП в изключително тежък момент за страната. "Няма героизъм в това да отклониш поемането на отговорност в тежък за страната момент под защитата на полицейските щитове на "Дондуков 2", подчерта още експрезидентът.

"Истината е, че на 4 февруари 1997 година лидерите на БСП Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в и Николай Добрев приеха да не създават второ правителство на левицата, след като страната изпадна в тежка икономическа криза", каза Стоянов. Той припомни, че правителството на Жан Виденов, управлявало от 1994 до началото на 1997 година, доведе най-напред до фалит на десетки банки, а след това и страната до пълен икономически колапс и инфлация от 500% месечно. Според Петър Стоянов най-големият провал на десницата е, че е позволила на БСП да приватизира цялата държавна собственост и да овладее по този начин икономическата власт в страната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1846 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
владо

2014.03.05 | 15:57

5
Ми нищо не се е променило - едно време ни учеха ,че обикновенните шумкарски бандити и крадци на кашкавал от мандрите били герои:):):)?Сега постоянно ни повтарят ,че били най-умните и най-можещите и вижте резултата. Имаха най-много правителства след 89 г. и сме последни в Европа , след Луканов - купонна система, след уж "ескпертния" Дим. Попов - развихрила се мафия,след Виденов - най-тежката катастрофа в новата бълг.история с инфлация до небесата и съотношение лев:долар !:3000, при Станишев - кражби и заменки и пълно фиаско в Европейския съюз зарада кражбите на еврофондове, след Ангел Марин - пуснати на свобода престъпници и убийци - отдет да го погледнеш все гнилоч и мърша! Което още веднъж потвърждава моята теза -ИМА КОМУНИСТ - ИМА ПРОБЛЕМ! НЯМА КОМУНИСТ - НЯМА ПРОБЛЕМ!

2014.03.05 | 15:56

4
Петърчо, педалче златно (знаем кое педалче водеше със себе си при всяко посещение извън страната), май забрави кой приватизира? Нека ти припомня - твоите дружки бяха - Костов, Божков, хубавото Наде...
джъдж

2014.03.05 | 15:56

3
Наясно сме ,че и червените и сините термити са вредни за колибката ни , ама я кажи Росинантчо - защо си трая петнадесет години ,защо чак сега ни ги казваш тия работи, Да не би да са ти дали да преживяш ,вместо зоб - парички ? Така, ще да е било.
Все Още Българин

2014.03.05 | 15:56

2
Никога не си е трал и няма да си трае, стига да има кой да го чуе и защити! Вие не искате да слушате никого от старите и отхвърлихте всичко, затова ще се гъзите пак на комунистите! Обвинявате старите за хиляди неща, а не виждате, че в България стана така, сякаш никога не е падала Берлинската стена! И руснаците ще се оправят преди нас!!! За това си трайте сегашните и чакайте да се изтече мръсната вода още 100 години!!!

2012.02.07 | 08:41

1
Никога не съм се и съмнявал, че цените ни растат не случайно, а заради опозицията! Ако не се сещате те ни управляват от много години и както знаем приватизирваха всичко вървежно и сега по голямите производители са в ръцете на хора от опозицията. Не случайно цените растат много!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини