Алекс Алексиев: Ердоган е един антидемократ, той унищожи турската демокрация

  • 27 март 2018 07:56

  • 3702
  • 1
Алекс Алексиев: Ердоган е един антидемократ, той унищожи турската демокрация
©

Смятам, че в момента интересите на ЕС и Турция са абсолютно противоположни. Тази среща няма как да е успешна, защото тя не допринесе за нищо. Това каза Алекс Алексиев, председател на Центъра за балкански и черноморски изследвания, в ефира на БТВ.

По думите му Ердоган е един антидемократ, а в ЕС властва демокрацията.“Ердоган унищожи турската демокрация. „Европа е една демократична общност – не виждам как може да се постигне консенсус при положение, че главните интереси са несъвместими”, каза специалистът по радикален ислям и председател на Центъра за Балкански и Черноморски изследвания.

„Причината за първата емигрантска вълна се случи по вина на германският канцлер Меркел. Европа се страхува това да не се повтори. Единственият начин за това е да се правят мили очи на президента на Турция“, посочи Алексиев.

„За него всички, които са против него са терористи. Европа има много големи икономически козове срещу Турция, които не употребява“. „Не виждам, че нещо дълготрайно ще излезе от тази среща. Като успех може да се посочи, че големите лидери дойдоха във Варна“.

„По думите му в Турция се публикуват карти, на които към територията й са прибавени и региони от България. Издават се фетви, че сексът е разрешен с момичета след 9 годишна възраст. Това е недопустимо“, смята Алекс Алексиев. „По-важно за мен е това, че Ердоган в прав текст говори за това, че Кърджали бил турски град и, че в Турция се печатат карти, които показват част от България като турска територия”.

„В цяла Европа протича един процес на ислямизация. За съжаление започва да се говори, когато стане нещо. Във Франция миналата година са дошли 100 000 бежанци от ислямски държави. 1% от тях са джихадисти, което гарантира атентати“, предупреди той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3702 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
оня с коня

2018.03.27 | 19:26

1
Не ми хвалете Европейския съюз. Това е съюз създаден за да се наложи властта на банкерите . Всички страни са задлъжняли (без Германия и Франция).

Добави коментар

Водещи новини