Ген. Тодор Бояджиев: Определено срещата във Варна е успешна

  • 27 март 2018 07:45

  • 2383
  • 0
Ген. Тодор Бояджиев: Определено срещата във Варна е успешна
©

Определено срещата във Варна е успешна. Консенсусът, който бе направен бе, че председателството и българският премиер получиха шанса да я организират. Тя бе трудна, но каналът за диалога не се запуши. Диалогът не стъпи на нова писта, но важното е, че продължава. Това коментира ген. Тодор Бояджиев в ефира на БТВ след лидерската среща между ЕС и Турция.

„Направи ми впечатление, че Доналд Туск използваше постоянно термина "някои" и нищо конкретно. Очевидно срещата е била трудна“, каза анализаторът.

„Имаше няколко пропуски, които ми направиха впечатление. Чухме твърденията, че проблемът за тракийските бежанци е двустранен и няма място на тези преговори. По пътя към ЕС Турция трябва да реши проблемите с Гърция и тракийският проблем с България и има директиви за това. Питам се, защо не поставихме по-остро въпроса, както това направи Гърция? Нашият премиер неглижира проблема, той обяви, че го поставя, защото друг е поискал. Години наред мълчим по този проблем, а не трябва“, подчерта ген. Бояджиев. „Не искаме да признаем даже на регионално ниво, а това е първият геноцид в Европа“, каза още той.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини