Дали Брюксел или София вярват на сълзи? Пита бившият консул в Одрин (видео)

  • 27 март 2018 08:53

  • 2924
  • 2
Дали Брюксел или София вярват на сълзи? Пита бившият консул в Одрин (видео)
© Нова телевизия

Дали Брюксел или София вярват на сълзи? Аз съм съгласен, че срещата е един безспорен успех.

Това коментира бившият генерален консул в Одрин Георги Димов в сутрешния блок на Нова телевизия след вчерашното историческо събитие, което събра във Варна лидерите на ЕС и Турция.

„Диалогът с Турция трябва да се продължи, защото там има един режим, но той не е вечен”, заяви бившият генерален консул в Одрин.

Той коментира изказването на Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва за „душевните граници“, като посочи, че дали е говорено по този въпрос с него, можем само да гадаем.

„Другият въпрос е, че нашите душевни граници, особено на вчерашната дата – Деня на Тракия, са много по-богати и дълбоки. Това г-н Ердоган трябва много добре да го знае. В тези душевни граници не влиза само Кърджали, а там влизат Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово, Албания, Крим, Уйгурския регион в Китай“, коментира Георги Димов.

По думите му другият акцент е, че ние трябва да видим генезиса и основната причина за това изказване.

„А основната причина са предстоящите догодина избори в Турция, които са съдбоносни за сегашния режим. Те са избори 3 в 1 – местни, парламентарни и президентски. Никак не е сигурно, че Ердоган ще спечели“, заяви още той.

Според бившия генерален консул в Одрин без националисти на Ердоган му е ясно, че няма да спечели.

Според събеседника му с студиото Весела Чернева две са новините в световните медии. Едната е за последствията от отравянето на Скрипал, а другата е свързана с Турция – изявлението на Себастиан Курц, който иска прекратяване на преговорите за членство на Турция в ЕС.

„Новината от Варна не беше сред първите новини на световните агенции, но безспорно, от българска гледна точка това е постижение за България”, посочи експертът.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2924 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
възродител

2018.03.28 | 13:59

2
Смяната на имената,беше едно от малкото положителни неща при комунистическия режим.Единствения проблем беше,че трябваше да се направи много, много по рано
Бг

2018.03.27 | 13:54

1
Кой е отговорен за смяната на имената.,душевно погледнато???!!!

Добави коментар

Водещи новини