Красимир Каракачанов: Страната ни може да използва МиГ-овете си до 2029-2030 г., защо да ги изхвърля

  • 16 март 2018 08:35

  • 3787
  • 1
Красимир Каракачанов: Страната ни може да използва МиГ-овете си до 2029-2030 г., защо да ги изхвърля
© Булфото

Аз не съм груб човек, но Ненчев спести истината на зрителите. В ефир той изговори един куп неистини. Това заяви министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в ефира на БТВ.

Той коментира и предизвикателството, което му бе отправено, след като президентът демонстрира, че е в добра физическа форма, превъртайли се на лост. "Добре се справя, във форма е. Няма да приема предизвикателството, защото не мога да го осъществя. Съжалявам, но не съм във форма. Нямам време да ходя по фитнес зали. Едно време в казармата можех. Затова младежите трябва да ходят в казарма, за да възстановят мъжкия си вид и сила", посочи той.

"Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. ме забавляваше. Той много добре знае, че самите поляци отказаха да ремонтират нашите МиГ-ове. Те закупуват резервни части от Русия. След като направиха ремонт на нашите двигатели без лиценз, руснаците ги заплашиха, че ще им спрат доставките на резервни части и те ни отказаха. Има възможност освн Русия и фирма-посредни да извърши ремонт, нотака цената ще набъбне", уточни Каракачанов.

Относно обвиненията, че той бил цял НАТО-вец, Каракачанов отговори, че е възмутен от фалшивите новини, които се пускат по негов адрес.

"България като страна от бившия съветски блок има руска военна техника. Такива са още 4 страни в НАТО. Няма държава, която да изхвърли цялото си въоръжение и да купи ново". По думите му сраната ни не може да извади 12 милиарда, за да подмени военната си техника, няма желаещи и да ни направят подарък. "Страната ни може да използва МиГ-овете си до 2029-2030 г. Защо да ги изхвърляме?"

"Не вярвам да има нов военен конфликт. Никой не е толкова луд, за да го направи" - така той коментира предупреждението на премиера Борисов заради обострянето на отношенията между Русия и Великобритания.

Каракачанов коментира и стабилността на коалицията – в светлината на напрежението между Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. „Правителството зависи от четирите коалиционни партньори, който и да се оттегли, ще има криза. Симеонов има едни виждания, Сидеров – друго. Истината е, че не трябваше да се излиза с толкова остри позиции. Но Русия не е фактор, който да създаде проблеми – нито в малката, нито в голямата коалиция”, сигурен е Каракачанов.

„Не е редно който и да е гост на България да поставя своя домакин в такава ситуация”, коментира той визитата на патриарх Кирил.

По въпроса за думите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който заяви, че Кърджали е част от душевните граници на турците, Каракачанов попита защо да не повдигнем, въпроса за тракийските България по време на визитата на турския президент във Варна.

С над 1000 човека е увеличен съставът на МВР за 10 месеца. Но истината е, че има много какво да се направи. МВР не предава функциите си с евентуалното въвеждане на частната охрана – и сега се прави в много села”, посочи още Каракачанов.

Относно идеята за възстановяването на строителни войски, това би могло да стане, но ако се въведе задължителната наборна служба. По думите му там биха могли да отбиват службата си неграмотните и малограмотните, които да запълнят празнотите в образованието си, докато междувременно се учат и на занаят.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3787 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.22 | 06:36

1
НЕ МИ Е ЛЕСНО ДА ГО ПРИЗНАЯ ,НО КАРАКАЧАНА ТОЗИ ПЪТ Е ПРАВ.А НЕНЧЕВ Е ЕДИН ПРОСТ КУКОРЕВСКИ СЕЛЯНДУР.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини