Сергей Станишев: Дянков иска да потроши фискалния резерв (видео)

  • 31 януари 2012 14:10

  • 6194
  • 16
Сергей Станишев: Дянков иска да потроши фискалния резерв (видео)
©

На среща с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу говорихме за пътищата за излизане от икономическата криза в Европейския съюз. 2,5 г. десните правителства налагат един и същи модел, който се свежда само до ограничаване на разходи, и най-вече на такива в социалната сфера.

Това каза на пресконференция лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по повод провелия се снощи Европейски съвет в Брюксел.

По думите му, тази политика не може да изведе ЕС от кризата, което лидерът на БСП е казал и пред Барозу. "Винаги сме отстоявали позицията, че без конкретен европейски план за инвестиции и създаване на работни места, всички останали предприети мерки няма да доведат до излизане от кризата. Една от мерките, които предложихме, беше за справяне с младежката безработица и се радвам, че тя беше взета предвид, защото това е един от наболелите проблеми в ЕС. Има близо 6 млн. младежи, които са без работа. В България те са 25%, а средно за ЕС процентът е 23. Нашето конкретно предложение беше да се използват досега неизползваните средства от Европейския социален фонд. Предлагаме 10 млрд. евро да бъдат използвани в конкретен план за младежката безработица. Ние няма да се успокоим, докато този план не бъде задействан. Тази година ще проведем общоевропейска кампания, която ще засегне и България, защото засега има само общи приказки по темата", категоричен бе Станишев.

Той обяви, че второто предложение на социалистите е за план за икономически растеж. "Много последователно отстояваме въвеждането на данък върху финансовите транзакции. В България има много спекулации по темата, но гражданите трябва да знаят, че тази мярка няма да ги засегне. Предлагаме данък върху спекулациите на борсовите пазари на едро. Той може да донесе в бюджета на ЕС 200 млрд. евро годишно. Тези средства могат да се използват за инвестиции, които да помогнат за излизане от кризата", заяви президентът на ПЕС. Той се обяви за намаляване на съфинансирането на изпаднали в затруднение страни-членки на ЕС.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на каза, че БСП е категорично против намерението на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи да се харчат средства от Сребърния резерв и да се приватизират дялове от Българския енергиен холдинг. "Тези инициативи показват оперативно безсилие на министерството. Фискалният резерв е спаднал с 4,5 млрд., а ние оставихме наследство от 8,5 млрд. лв. С похарчените средства се покриват дефицити, които идват от ниската събираемост и ширещата се контрабанда. С тези действия Дянков иска да потроши каквото е останало от фискалния резерв. Тази идея е много рискова и безотговорна. Правителството системно ограбва държавните предприятия, като изземва техния дивидент в бюджета. Конфискуват се техни средства, за да се кърпят дупки в бюджета. Върви се към бърза приватизация на ниски цени", посочи лидерът на БСП. Той даде примери с приватизацията на "Булгартабак" и предстоящата продажба на "БДЖ Товарни превози". По думите му, Българският енергиен холдинг не трябва да се приватизира, защото според него, енергетиката е останала единственият сектор, в който държавата има осезаемо икономическо присъствие.

По повод връщането на мандата за съставяне на правителство от БСП на 4 февруари 1997 г. лидерът на БСП каза, че партията е постъпила отговорно и дори е отстъпила от демократичното си право. "В момента демокрацията е под заплаха, защото имаме едно авторитарно правителство, което залага на мачкането на хората. Този успех обаче не може да продължи дълго, защото чрез мачкане и лъжа не можеш да управляваш дългосрочно", каза той.

Станишев заяви, че БСП ще продължава да настоява за вот на недоверие на правителството заради полицейското насилие, защото е ясно, че вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа няма намерение да промени политиката на МВР в това отношение. "Анкетната комисия, председателствана от ГЕРБ, която ще проверява случите на полицейско насилие, е отбиване на номера. Ако управляващите продължават с подобни действия, ще искаме вот на недоверие", категоричен бе Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6194 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2012.02.27 | 10:53

16
Цайсат Хамстер, стърчът ти зъбите!
AlexK

2012.02.27 | 10:25

14
СерГЕЙ : когато наложите данък върху транзакциите - ще използвам САМО Western Union или Money Gram : или ще изпращам парите си за България по някой завръщащ се приятел : и пак няма да наливам грешни пари в шибаната ви (нарочно с малка буква) хазна - и респективно,партии . Путьовци.
аз

2012.02.27 | 10:25

15
Кух си, като шотландска гайда!!!
............

2012.02.27 | 10:23

11
На 11.02.2012 г. от 11:00 часа от пилоните на НДК ще тръгне протестно шествие срещу ратифицирането на АСТА. Нека всички интернет потребители, дори и тези който не ползват торент сайтовете да присъстват! Търговското споразумение задължава интернет доставчиците ни да следят всеки входящ и изходящ пакет с информация минаващ през нашият компютър. Те ще трябва да подават информация по часове, в кой точно сайтове влизаме, ще трябва да проверяват пощите ни и съобщеният изпратени примерно по Skype, а ако откажат да го направят, се считат от закона за съучастници и също носят наказателна отговорност, достигаща в повечето случай до затвор. За притежанието на МР3-ки, без доказателство, че са закупени ще се лежи в затвор; за притежанието на филми на компютъра, без доказателство, че са закупени ще се лежи в затвор; за споменаване на търговска мярка в коментар, в блог или изобщо в интернет пространството без изричното съгласие на правоносителят, също са предвидени наказания; за качването във фейсбук на снимка на анимационен герой или герой от филм също се налагат санкции; използването на аватари с лика или логото на популярен герой или марка също ще е наказуемо. На границата мобилните ни телефони ще бъдат проверявани от митническите служби за наличието на продукти с неустановени авторски права (музика, филми, книги, софтуер). Някой зърнени култури и сортове ще бъдат забранени поради наличието на патенти. Ще се спре производството на лекарства от по-малки и алтернативни компании заради патент. Това е малка част от абсурдите пред които ще се изправим ако Европарламента ратифицира АСТА. Специалистите твърдят, че приемането на този договор, ще промени същността на интернет из основи. Тайно изготвеното споразумение е в интерес изяло на големите корпорации, чието лоби е много силно, а авторите няма да бъдат облагодетелствани от новите закони.
Радко

2012.02.27 | 10:25

13
За включване на зарядното в контакта,ще се беси!
STOP ACTA

2012.02.27 | 10:23

12
Кажете НЕ на ACTA! Спасете Интернет! Запазете свободата си! https://www.facebook.com/events/246513398758312/
джъдж

2012.02.06 | 09:56

10
СерГЕЙ ,СерГЕЙ съдейки от статията - ти си предложил една шопска салата от идеи на тази пресконференция ,НО - не си обяснил как същите следва да бъдат осъществени. Едно е ясно - ти виждаш изход от кризата чрез въвеждането на нови данъци ,а пък ние нормалните хора ,го виждаме чрез премахването на някои данъци и стимулиране /по този начин/ на потреблението. Как става така - лидера на "най-социалната" партия да иска увеличаване на данъчната тежест ? Странно.
Кристофър

2012.02.06 | 09:56

9
"Той обяви, че второто предложение на социалистите е за план за икономически растеж. "Много последователно отстояваме въвеждането на данък върху финансовите транзакции. В България има много спекулации по темата, но гражданите трябва да знаят, че тази мярка няма да ги засегне. Предлагаме данък върху спекулациите на борсовите пазари на едро. Той може да донесе в бюджета на ЕС 200 млрд. евро годишно. Тези средства могат да се използват за инвестиции, които да помогнат за излизане от кризата", заяви президентът на ПЕС. Той се обяви за намаляване на съфинансирането на изпаднали в затруднение страни-членки на ЕС" Какъв данък който да засяга обикновенните хора???Джъдж,дяволът така чете евангелието точно като теб.Май-ти си обсебен от Станишев???Като правиш постоянни намеци за неговата сексуална ориентация,поставяш под съмнение своята.Няма една новина в която да се споменава името на Станишев и ти да напишеш някоя тъпотия!Кажи нещо за работодателите ти от ГРОБ.
stiga

2012.01.31 | 21:35

1
stiga komentiraxte teq tupani boiko sergei tam gore ne se stiga ako ne si obvurzan s vsi4ki teq vi igraqt predtsavlenie i si delqt parite vie se nervirate i su6tevremenno ni prodavat za krepostni selqni na evrosuiuza i ne se pravete na xitri a izlizaite navun za 11 fevruari protiv ACTA 6toto ot nas zavisi dali leka poleka 6te staneme promiti amerikanski zatupeni dezinformirani dobituci
До Джъдж

2012.02.06 | 09:55

8
Не претендирам за голям интелект, но ти ли имаш думата, при положение че се възхищаваш на едни примати като Борисов и Цветанов, ха-ха
джъдж

2012.02.06 | 09:55

7
То ,оставаше и да претендираш !
До Джъдж

2012.02.06 | 09:55

6
А ти за какво претендираш, бе жалък гербераст, дето се радва на 20 км. магистралки(виж си едни пост отпреди 3 седмици)това ти е аргумента за успешното управление на ГЕРБ.Вместо да се скриеш след последния цирк на управляващите с комисията... Не само,че си прост, а си и нагъл
джъдж

2012.02.06 | 09:55

5
Както казах ,няма да споря със същество с интелект ,колкото на съсел /да ме прощават съселите/.

2012.02.05 | 22:57

4
На тоя плашипу.арник толкова ли не можахте да му намерите цаката, да го подведете под съдебна отговорност че да не лопа простотии. По-добре не. Ще стане скучно. Циганина доган ми липсва. Няма кой да разпределя порциите на власта.
аз

2012.02.02 | 13:30

3
Не ми пука какво е казал, съдя по делата му. 1. Не ревизира сделките с царските имоти 2. Не разбрах защо доведоха до фалит Кремиковци 3. Не разбрах защо не ревизира сделката с БТК ... N. Не разбрах за какво похарчиха 2 милиярда лева бюджетен излишък през последната година от управлението си - това са нашите пари от нашите данъци! тааа... за мен той е един дескридитиран човек, "путьо" .. може и дипломат ... то едно и също. Същия галфон е и Първанов! Как народа се хваща на това хоро 15 години не мога да разбера! ГЕРБ са същите помияри - 1. Не разбрах от къде са парите за апартаментите на Цветанов 2. Не разбрах защо се даде разрешение за проучване на шистов газ на Шеврон 3. Не разбрах защо другарката Клнтън въобще ще бъде приемана, че и ще се обсъждат теми от енергийната независимост на България! Пълна тъпотия! тая се ебе за пари .... ама яко! 4. Не разбрах защо се опитаха да манипулират и настроят общественот мнение срещу миньорите - големи им били заплатите - ами да отидат от парламента да копат въглища .. .идоити! Само малко разяснения при план 27 мил. тона те добили 32. т.е. имаме 5 мил. тона повече. докато стачкуват миньорите да си вземат от тях за централите по мои сметки това са 3 месеца безпроблемна работа, което значи и стачка. Ама не прибрали сме парите от допълнително добитото количество, не плащаме на миньорите, и ще вдигнем цената на тока щото ... май нито един свестен аргумент нямаше! и тъй като това са все неща които продължават да се случват .. ГЕРБ са същите "путьовци" ... пардон дипломати като БСП!

2012.01.31 | 22:09

2
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини