Цвета Караянчева участва в тържествата за 140-та годишнината от Освобождението на Търговище

  • 29 януари 2018 13:30

  • 1098
  • 2
Цвета Караянчева участва в тържествата за 140-та годишнината от Освобождението на Търговище
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на участва в тържествата за 140-та годишнина от Освобождението на Търговище.

Празничният ден започна с издигане на знамената на централния площад "Свобода", откъде тръгна и празничното шествие към паметника на ген. Казимир Ернрот - наричан от местните "освободителят на Търговище".

Водено от Духовата музика, шествието продължи до Морената в квартал "Варош" - паметно място, над което бди православният храм "Св. Успение Богородично". Тук бе отдадена почит и положени венци и цвета за загиналите за свободата на града.

"Свободата е изстрадана от всички българи, платена с потоци българска и руска кръв, узаконена със силата на духа и оръжието. Длъжни сме да предадем магията на тази свобода на поколенията, за да я има България", каза в словото си Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на парламента призова още "да помним, че неразрушим е споменът, който живее в поколенията и ни вдъхновява". Гости и на честванията бяха още Иван Пивоварчук, вицеконсул на Генералното консулство на Русия в Русе, народни представители от региона, кметове на съседни общини, граждани. Всички те сведоха глави пред подвига на джумалии, извървели своята голгота и изкупили своята свобода сред пламъци и огън през зимата на 1878 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1098 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.03.02 | 10:36

2
От кое освобождение ????Изразявайте се по-точно стига сте си прехапвали езика..

2018.02.15 | 15:40

1
Цвета Минета е чиста помакиня затова се изразяват по заобиколен начин.

Добави коментар

Водещи новини