Прецизират се функциите на Съвета по децентрализация на държавното управление

  • 28 декември 2017 11:45

  • 1072
  • 0
Прецизират се функциите на Съвета по децентрализация на държавното управление
© pixabay.com (архив)

Правителството одобри промяна в постановлението, с което е създаден Съветът по децентрализация на държавното управление като консултативен орган към Министерския съвет, съобщи правителствената пресслужба.

След направен анализ на резултатите от досегашното изпълнение на Стратегията за децентрализация е констатирана необходимост от оптимизиране на неговата работа и състав. Прецизирани са разпоредбите, отнасящи се до определяне на заместници в случаите, когато членовете на съвета по обективни причини не могат да участват в заседанията му. С цел разширяване на партньорството и сътрудничеството в областта на децентрализацията на държавното управление се създава възможност представители на министерства, други държавни органи и организации, областни управители и представители на местното самоуправление и местната администрация, извън определения постоянен състав на съвета, да участват в неговата работа според компетентността си.

За оптимизация на начина на функциониране на съвета се предвижда той да може да взема решения и неприсъствено. Организационното и техническо подпомагане на дейността на Съвета е осигурено чрез промени във функциите на секретариата и определянето на секретар, отговорен за цялостната организация на работата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1072 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини