Община Кюстендил получава 1 млн. лева от правителството

  • 21 декември 2017 13:19

  • 1378
  • 2
Община Кюстендил получава 1 млн. лева от правителството
© Булфото (архив)

Един милион лева е отпуснал Министерският съвет за Община Кюстендил. Това съобщи пред журналисти днес кметът Петър Паунов.

Когато средствата постъпят по сметките на Община Кюстендил, ще погасим плащанията и ще компенсираме част от разходите за тазгодишното асфалтиране, така, че ще започнем годината начисто, допълни кметът на Кюстендил.

Пред национална медия вчера той съобщи, че средствата на общината са блокирани и е под въпрос плащането на заплатите за около 600 души от общинската администрация.

Блокирането на сметките е от вчера. То е в резултат на решение на съда в полза на строителен консорциум за извършени дейности преди няколко години, при бедствена ситуация, причинена от проливни валежи. Въпреки, че не е поръчала извършването на тези дейности, на основание чл. 59 от Закона за задълженията и договорите, общината е осъдена да заплати сума в размер на над 500 хиляди лева.

"Предстои ни и сериозна работа оттук нататък по промяна на законодателството. Ще бъдем настойчиви. Всички кметове ще бъдем амбицирани и мотивирани, защото както се оказа, много общини са пострадали", каза Паунов. Той допълни, че няма притеснения и съвсем скоро сметките на общината ще бъдат освободени и всички разплащания ще тръгнат отново.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1378 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гошо

2017.12.28 | 12:50

2
Как така става че държавата да два пари на ПЕШО за да запълва общинската хазна . За този ремонт на общината не е ли имало НАДЗОР,КОНТРОЛ,ПРОВЕРКИ и т.н . Как така един ремонт АКО струва сто лв. а фирмата строител освен тези сто лв. ИСКА ОЩЕ ТРИСТА лв. за да си довърши работата, И
гошо

2017.12.28 | 12:49

1
Любомир Анчев/ГРОП/ с " комисия" одобрява "допълнителните" работи на двете фирми и разходите им.Анчев е обвиняем,а сега е оневинен!Министерският съвет на Боко дава от нашите пари да се замажат последствията от действията на техния човек.Май пак е намесена ГРОП,а?

Добави коментар

Водещи новини