Плевнелиев за акцията в Мировяне: Няма да коментирам всяка случка в държавата (видео)

  • 25 януари 2012 10:09

  • 5433
  • 10
Плевнелиев за акцията в Мировяне: Няма да коментирам всяка случка в държавата (видео)
© Булфото

Темите за посланиците, за реформите в службите и за първото посещение в Брюксел бяха обсъдени на днешната среща на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, предаде репортер на Novini.bg. Първата официална среща между президента и премиера беше на четири очи.

По повод номинациите за посланици президентът заяви, че се търсят най-добрите кандидати за дипломатическите постове. Президентът и премиерът са постигнали съгласие по някои от предложенията. Плевнелиев посочи, че за тях се чака решение на Министерски съвет (МС). Президентът посочи, че докато не излезе решението на МС, имена няма да бъдат обявявани. По кандидатурите, за които няма единомислие, ще се работи поетапно, за да се намери възможно най-добрият кандидат, уточни той.

По темата за реформата в службите президентът беше много ясен и категоричен, че до края на годината трябва да имаме ясни закони за Националната служба за охрана (НСО) и Националната разузнавателна служба (НРС). Президентът се надява до края на март да бъде свикан Консултативен съвет за национална сигурност, на който да бъдат предложени промени в устройствените закони за спецслужбите. Очакват се кадрови промени промени в НРС, където най-вероятно ще има нов директор и зам.-директор, но това трябва да стане с решение на Министерския съвет. Плевнелиев съобщи, че Кирчо КировКирчо Киров Кирчо Иванов Киров е роден в град Силистра. Средното си образование получава в град Враца, а след не е сред номинираните за директор на разузнаването, тъй като е бил сътрудник на Държавна сигурност.

На срещата с премиера е било обсъдено и първото посещение на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното като държавен глава в чужбина, което ще бъде в Брюксел, както и предстоящата среща на президента с председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу и четирима еврокомисари. Плевнелиев отново подчерта, че ще работи за защита на националните интереси и за това, България да заеме по-достойно мястото си в Европа.

Помолен за коментар на акцията в Мировяне, президентът каза, че няма да коментира всяка случка в държавата, а ще решава казуси и ясно е заявил позицията си, че МВР не трябва да превишава правомощията си и трябва да защитава човешките права.

Запитан дали са верни предположенията, че близкият до Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в ген. Никола Колев ще бъде новият български посланик в Холандия, Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното отказа коментар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5433 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
срс

2012.01.26 | 09:26

3
Абе тъпи малоумни комунистически говеда,най- напред научете какво пише в конституцията при назначаване на посланници.С полираните ви мозъци....... Мръсни комуняги,вие сте плевелите в държавата.
петков

2012.02.01 | 05:55

10
А ти си ГЕРБ-ски гейзер, който освен да лиже гъзове и да им яде лайната друго не може!

2012.01.25 | 22:13

2
Я кажи какво пише в конституцията, умнико? Би ли ми казал? Защото точно конституционния съд постанови, че привикването на посланици, само защото някога са служили в някое от управленията на ДС, е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО.
Tarzan

2012.01.30 | 20:00

9
Пухъл Пухльо, хич и не се и прави труда! Ти да не си български президент? Амми! Оди си на село и блей в тиквите! Поредните унижени и оскърбени български граждани да не очакват твоята защита, щото ти летиш прекалено на високо! Майната ти!

2012.01.26 | 09:27

8
Ето така ще продължава до края на мадната на Борисов - клетата женица Плевнелиев ще продължава да си трайка, за да не разсърди "мъжа" в партията.
Бля бля

2012.01.26 | 09:26

7
Дам, отношенията между Плевнята и Боко приличат на сапунен сериал. Още с първото си обръщение направи един гаф като каза "премиера" вместо "президента", което показва че още той самият не се е осъзнал кой ще управлява президентсвото пък искат от него да коментира, безумията на МВР и управляващите!
xaxa

2012.01.26 | 09:26

6
благодарим г-н президент ако това ви се гледа като случка в държавата
Стефан Илиев

2012.01.26 | 09:26

5
Станали Ви ясно сега -как се обсъждат бъдещите кандидатури било за посланици било за директори на специалните служби между президента и министър- председател. Единственият критерий е -да бъдат послушници и привърженици на ГЕРБ,а няма проблем относно компетентността и професионализма им. Това е просто предателство към България............
Ivan

2012.01.26 | 09:26

4
"Vratite sa otvoreni za vseki", a sega edin tejak sluchay ne e prosto edna sluchka.

2012.01.25 | 16:20

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини