Човек на Първанов става посланик в Холандия

  • 25 януари 2012 07:45

  • 3641
  • 2
Човек на Първанов става посланик в Холандия
©

Дипломатите, които трябва да се сменят, са около 60. Няма да е лесно да се намерят заместници на настоящите.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ журналистът Георги Милков.

Според Димитър Бечев от Европейския център за външни отношения-София, президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще спечели битката за отзоваване на всички дипломати с досиета в ДС. По думите на Милков, битката не е завършила още и е спорно дали въобще е трябвало да се води. "Трябва да бъдат ангажиментите, които поеха от МВнР. Досега това е така - има назначени жени, кариерни дипломати и мисля, че е направен добър избор", добави той.

Журналистът съобщи, че един от най-доверените хора на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в - ген. Никола Колев става посланик в Хага. Георги Милков заяви шеговито, че това е най-добрият начин да си го върнем на холандците заради това, че не ни подкрепят за членството ни в Шенген. Журналистът каза, че Първанов е лобирал пред Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за две назначения - ген. Колев и административния си секретар  Красимир Стоянов, като още не е ясно дали вторият ще бъде назначен.

Димитър Бечев посочи, че не е изненадан от кандидатурата на ген. Никола Колев, тъй като според него още на церемонията по встъпването в длъжност на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното е станало ясно, че ще има приемственост.

Според Милков, назначението на досегашния зам.-министър на външните работи Димитър Цанчев е добър ход, защото той е "доста опитен дипломат и точно такива хора ни трябват в Брюксел". Другият досегашен зам.-външен министър отива като посланик в Лондон. "Той също е кадърен и няма спорове по повод новото му назначение", заяви журналистът.

"Вижда се, че има доста кадърни хора в МВнР и е хубаво, че им се дава шанс", каза още Георги Милков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3641 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
KAYOZEROSKY

2013.04.24 | 09:59

2
ген. никола колев.полковник петко маринов,полковник здравко дачев. майор стоил генов чепилски(ОФИЦЕР ПО СИГУРНОСТА НА 1Пех.Бат.).министъра на отбраната николай свинаров бригаден генерал пламен иванов студенков ген курти куртев генерал-лейтенант атанас самандов генерал-лейтенант златан кирилов стойков ТОВА СА ВИНОВНИЦИТЕ ДОПУСНАЛИ ДАЛАВЕРИТЕ С КОНТИНГЕНТИТЕ ЗАД ГРАНИЦА,ЛАНСИРАНЕ НА ПСИХИЧЕСКИ НЕГОДНИ ЗА МИСИИ ШУРО-БАДЖАНАЦИ!!!ТЯХНАТА ОПЕРАТИВНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ОТНОСНО АНТИТЕРРОРИЗМА ОТВОРИ ВРАТА,АТЕНТАТ СРЕЩУ БАЗА ИНДИЯ В КЕРБАЛА И ТОВА ТРЯБВА ДА НИ РАДВА ЧЕ НИКОЙ ОТ ТЕЗИ МАЗНИ ЛИЦЕМЕРНИ И КОРУМПИРАНИ ПАРТИЙНИ ПОДЛОГИ НЕ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТ И НА ВСИЧКО ОТГОРЕ В МОМЕНТА ТЕЗИ МАЗНИ МИНЕТЧИЙСКИ СМРАДЛИВОЛАЙНЯНИПУТКИ БЕЗНАКАЗНО СИ ЖИВУРКАТ БЕЗ ДА ИМ ПУКА !!!!!АБЕ МА>>>>>>>>>>>>>>>>>

2013.02.09 | 20:21

1
герб-децата на комунистите/да не би да сте очаквали нещо друго хаха/ ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини