Първите промени на Плевнелиев

  • 24 януари 2012 16:25

  • 6469
  • 16
Първите промени на Плевнелиев
©

С Укази президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното назначи Цветлин Йовчев за Началник на кабинета на Президента на Републиката, Екатерина Захариева за Главен секретар на Президента на Републиката, Мария Иванова за Прессекретар на Президента на Републиката, Елица Николова за Секретар по икономика, развитие на регионите и инфраструктура на Президента на Републиката и Петя Тянкова и Росен Кожухаров за Секретари по правни въпроси на Президента на Републиката. Това съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното подписа първите си укази като държавен глава. Това съобщиха от прессекретариата на президента.
С указ са възложени правомощия на вицепрезидента Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на по чл.98, т.9, т.10 и т.11,
- помилване
- предоставяне на българско гражданство
- предоставяне на убежище
както и по чл. 98, т.7 от Конституцията на Република България, по Закона за българите, живеещи извън Република България.

С Указ за Устройството на Администрацията на Президента се създават пет комисии:
- Комисия по българско гражданство и българи в чужбина;
- Комисия по помилването;
- Комисия по предоставяне на убежище;
- Комисия по опрощаване на несъбираеми държавни вземания;
- Комисия по наименуване на обекти с национално значение и населени места.

Президентът на Републиката ще има:
- Секретар по външна политика;
- Секретар по отбрана и сигурност;
- Секретари по правни въпроси;
- Секретар по духовност, култура и национална идентичност;
- Секретар по икономика, развитие на регионите и инфраструктура;
- Секретар по икономика, инвестиции и иновации;
- Секретар по наука и образование;
- Секретар по здравеопазване и социални политики;
- Прессекретар;
- Секретар по вътрешна политика.

Към Администрация на Президента се създават шест съвета, които ще обсъждат и дават становища по следните направления: външна политика, отбрана и сигурност; правен съвет; съвет за “Духовност, култура и национална идентичност”; съвет за “Развитие на регионите и националната инфраструктура”, съвет по “Икономическо развитие и социални политики” и съвет за “Наука и образование”.

Последвайте канала на

6469 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Георги Иванов

2012.01.26 | 19:23

16
Нашето президентство в случая ще функционира - подобно както кралството в Англия и затова най-добре ще бъде да се ориентира към : даване на приеми и организиране на балове............
И.Илиев

2012.01.26 | 19:22

15
Всички тези комисии и секретари , е раздуване на бюрократичния апарат , нищо повече. А най- забавна ми е тази комисия - " Комисия по опрощаване на несъбираеми държавни вземания;" - ... няма да я коментирам !
1234

2012.01.26 | 19:22

14
Аман от раздута администрация и шуробаджанащина.Нови комисии,нови длъжности,а ние ще работим за минимална заплата и ще отделяме пари и за тяхните.
f

2012.01.26 | 19:21

10
тоя педал-плевел може да го дудундурка! тоя ше е първия президент който няма да си изкара мандата! тая плевня е срам за и подигравка за България - помек ли беше или жена пастирка!
1

2012.01.26 | 19:22

13
срам си ти човече
АБВ

2012.01.25 | 00:24

4
Тъпанар си .
tonk

2012.01.26 | 19:22

12
Браво бе президенте-още не си встъпил и вече имаме още 30-тина чиновника за заплата. И още комисии че тия са ни малко и още секретари че се не стигат. Вечно не ви стига еииии, нямате наяждане.
отговор на № 2

2012.01.26 | 19:21

11
Какво лошо има на Русия-не гледайте какво дрънкат нашите медии и журналисти.Напротив в Русия нещата са в един динамичен възход и напредък за разлика от България-независимо че Путин и Медведев имат противници и милиони подръжници................
Христо Иванов

2012.01.26 | 19:21

9
Браво на президента за Указите които е издал и за създаването на новата си администрация от : 5 комисии; 10 секретари и 6 съвета + останалите секретарки ,сътрудници и другият помощен и обслужващ персонал към съответните канцеларии... Дано да има някакви резултати от големите ОБЕЩАНИЯ и намерения на президента-но все пак ние сме в България,а не сме в Русия

2012.01.25 | 00:24

5
хора относно русия - все още си е същия социалистически тъп боклук!!! не казвам нищо против руснаците а за по-тъпата им държава и от наща! за първанов - червено копеле мръсно и долно крадливо и смрадливо! за плевнелиев - ви кой искате да ни е президент!? а!? дайте му шанс па ше видим ше се осере ли и той! ма изчакайте!

2012.01.26 | 19:20

8
Относно Русия - бъркаш , имам роднини които от Испания заминаха да работят в Русия, доволни са и не искат да се връщат. Не гледай пропагандата по нашите медии , но както и да е, това нас не ни грее особено. А за Плевнелиев - шанса вече му е даден , а за осирането ... май вече започна да попръцква. Лично субективно мнение - не виждам президента ( който и да е той) да влияе по някакъв съществен начин на политиката в България , освен да го ползват като боксова круша който не го мързи. Съответно не виждам и смисъл от самата институция ( поне в този си вариант) да не говорим за раздуване на безсмислена администрация. Защото ако ти сметна издръжката и привилегиите , ще пратиш жена си до мазата за шише ракия

2012.01.26 | 19:19

7
Защо имам усещането, че повечето хора тук , четат само коментарите а не статията ? И правят коментари на коментарите !
vanko76

2012.01.26 | 19:19

6
Всички назначени са по заповед на Боко

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини