Валери Симеонов: Вотът на недоверие е несъстоятелен и обречен (снимки)

  • 01 ноември 2017 14:39

  • 2423
  • 1
Валери Симеонов: Вотът на недоверие е несъстоятелен и обречен (снимки)
© Министерски съвет

Вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 предаде на Националния музей "Христо Ботев" в Калофер бастунчето на даскал Ботьо Петков, дарен от Центъра за българска култура в Одеса, Украйна. В подбалканския град той участва в тържествата посветени на 1 ноември - Деня на народните будители. Симеонов присъства и на срещата на Националното сдружение на кметовете на кметства в България.

След получаването на бастуна директорът на музея Ася Николова каза, че ще бъде направена експертиза, която да докаже, че наистина е бил собственост на Ботьо Петков. Ако това се окаже вярно, допълни кметът на Калофер Румен Стоянов, тази вещ ще бъде единствената лична вещ на даскал Ботьо Петков запазена до днес.

Аз само изпълнявам задачата да пренеса това дарение до България и да го даря на музея в Калофер, обясни Симеонов. По думите му бастунът е бил най-ценната реликва, предавана от поколение на поколение от близък приятел на Христо Ботев до днес. Вицепремиерът го получава, със съответните документи, по време на посещението си в Украйна през август тази година. С кмета на Калофер решихме, че най-добре е бастунът да бъде предаден на този много български ден - Деня на народните будители, обясни Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.

Искането на опозицията за вот на недоверие е естествен, нормален и често срещан политически похват, лошо е, когато се използва без основание, коментира Симеонов, цитиран от БТА. По думите му в случая исканията на опозицията не почиват на неизпълнението на програмата на правителството, което е "библията на управлението", а на неособено аргументирани претенции, които не са свързани с параметрите на управлението. Това, според него, прави такива вотове несъстоятелни и обречени. Вицепремиерът не отрече да има проблеми, свързани с управлението, като допълни, че всички те са обсъдени вчера на среща между коалиционните партньори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.03 | 15:46

1
Г.з със самочувствие !

Добави коментар

Водещи новини