Димитър Главчев заминава на тридневно официално посещение в Сърбия

  • 27 октомври 2017 15:12

  • 1222
  • 0
Димитър Главчев заминава на тридневно официално посещение в Сърбия
©

Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, ще замине на тридневно официално посещение в Сърбия, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Визитата ще започне в неделя, 29 октомври, с поднасяне на венци на паметника на Васил Левски в Димитровград. След това председателят на парламента и народните представители ще се срещнат с кмета на града Владица Димитров и с общински съветници. В програмата е предвидено посещение на делегацията на Нешков връх, където има обща костница на загиналите в Сръбско-българската война сръбски и български воини.

В Ниш българските парламентаристи ще разговарят с кмета Дарко Булатович, с областния управител, с председателя на общинския съвет и с депутати от този район. Предвидена е среща на председателя на парламента Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в с представителите на българското национално малцинство в Ниш.

От пресцентъра на парламента информират още, че на 30 октомври /понеделник/ председателят на Народното събрание Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в ще разговаря с председателя на Народната скупщина на Република Сърбия Мая Гойкович. След тази среща председателят на българския парламент Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в ще се обърне към народните представители в пленарната зала на парламента на Сърбия.

В програмата на българската делегация са предвидени срещи с министър-председателя Ана Бърнабич и министъра на външните работи на Сърбия Ивица Дачич. По-късно Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в ще бъде гост на откриването на учебната година в българското училище в Белград "Любен Каравелов". В последния ден от посещението на 31 октомври /вторник/ председателят на парламента ще разговаря с президента на Република Сърбия Александър Вучич.

В рамките на посещението българските парламентаристи ще се срещнат и с Групата за приятелство "Република България - Република Сърбия", съобщават от пресцентъра на Народното събрание. В състава на парламентарната делегация са заместник-председателят на Групата за приятелство със Сърбия Павел Шопов, членовете на групата за приятелство Константин Попов, Таско Ерменков, Велислава Кръстева и председателят на ПГ на ПП Воля Гергана Стефанова, се казва още в съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1222 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини