Димитър Главчев и кметът на Ниш обсъдиха важни въпроси за България и Сърбия

  • 29 октомври 2017 21:07

  • 2920
  • 4
Димитър Главчев и кметът на Ниш обсъдиха важни въпроси за България и Сърбия
© НС

Възможностите за задълбочаване на трансграничното сътрудничество между България и Сърбия обсъдиха председателят на Народното събрание Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в и кметът на Ниш Дарко Булатович.

Това съобщиха от пресцентъра на НС.

Българската делегация, водена от председателя на парламента, се срещна с кмета на Ниш, с областния управител, с председателя на общинския съвет и с депутати от този район.

Общо беше мнението, че двете страни заедно трябва да се възползват в максимална степен от всички инструменти за развитието на трансграничното сътрудничество.

„Особено важно е да бъде усъвършенствана инфраструктурата, което ще подпомогне икономиката и контактите между бизнеса на двете страни. Приоритет е реализирането на проекта за коридор №10 и автомагистралата София-Димитровград-Ниш“, отбеляза Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

По думите му предстоящият през ноември съвместен бизнес форум в Ниш ще допринесе за развитието на бизнеса между двете страни и ще доведе до конкретни резултати за тези райони от България и Сърбия.

Председателят на Народното събрание подчерта, че визитата на парламентарната делегация е започнала с посещения в Димитровград и Ниш, за да се запознае с това как живее българското национално малцинство в Сърбия.

„Ние ги чувстваме като част от българския народ – така, както и всички българи по света“, отбеляза той.

Той изрази надежда да продължи и да се ускори процесът с отпечатването на учебници за българското малцинство в страната.

Кметът на Ниш Дарко Булатович заяви, че местното самоуправление - в унисон с държавната политика, прави максималното българското национално малцинство тук да се чувства добре и да се ползва от всички възможни права.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2920 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.30 | 06:08

4
Кой е Главчев.......
пътник

2017.10.30 | 06:08

3
сърбите си направиха магистралата до границата, само нашите мизерници не правят нищо друго освен да крадат пари от бюджета и да си гледат личните интереси.

2017.10.30 | 06:08

2
Всичко е парлама, както и последните 27 и кусур години! Балканска, скапана история! Никакъв шанс, никаква надежда!!!! Жалко за младите!

2017.10.30 | 06:08

1
10 годишното гербо гробо управление.Все по високи цени и все по ниски доходи и все по бедни хора обречени да мизеруват.Това е равносметката на вашето управление.

Добави коментар

Водещи новини