Депутат от БСП за потопа в Бургаско: Няма значение кой на кого е син, ако е виновен

  • 27 октомври 2017 07:43

  • 2277
  • 7
Депутат от БСП за потопа в Бургаско: Няма значение кой на кого е син, ако е виновен
© БТВ

Конгресите на БСП винаги са били с цел решаване на някакъв проблем. Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от БСП Стоян Мирчев.

Трябва да затвърдим мнението, че сме политическата алетрнатива в България, да затвърдим политиката и пътя, по който вървим, добави той.

Ние не сме лидерска партия и настроенията при нас не са анти-човек, посочи Мирчев в отговор на въпрос дали при социалистите има настроения срещу лидера Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

В БСП още от времето на Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно има решение, че не може да има коалиция с партия, с която се борим. Тази позиция е препотвърдена във времето. В БСП коалиция с ГЕРБ искат единици и те нямат авторитет да налагат мнение, заяви Мирчев.

Той каза, че не е съгласен с думите на Румен ОвчаровРумен Овчаров Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас. В периода 1979–1984 завършва висше образование в, че "Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за върви през просото". Харесва ми остротата, с която поставяме проблемите, защото в България, ако не се поставят така нещета, няма как да се решат, заяви социалистът.

Той коментира и медийни публикации, че арендатори на язовир "Чотората", от който е тръгнал потопът в Бypгаcко, са Димчо и Димитър Мутафови – съпругът и синът на общинския съветник от БСП в Камено д-р Елена Димитрова, а водата не е била изпусната, за да не се изгуби рибата. Ако има вина, независимо кой е човекът, веднага трябва да си понесе последствията.  Виновни не знам кои са в случая, доколкото знам този язовир е част от каскада. Има органи, които, ако докажат, че има вина, за мен няма значение на кого си син – ако имаш вина за такава трагедия, трябва да си понесеш съответните последици, каза Мирчев.

Проблемът е друг – че в България има над 70 язовира с неизвестни собственици. Това не е проблем от вчера и от днес. Спомняме си село Бисер, спомняме си какво се случи в Мизия. Общините нямат средства да се грижат за язовирите, затова ги отдават на концесия и новите собственици също не могат да се грижат за тях, посочи депутатът.

На въпрос дали ще има вътрешно разследване в партията той отговори: "Това е много тежък случай, според мен трябва да се заемат органите с това, тук става въпрос за човешки жертви, има си съответните органи".

Депутатът обаче посочи, че за последните три години в Бургас са похарчени над 2,2 млн. лв. за интегриране на риска от наводнения. Питам, при положение, че това е една от общините, която е похарчила много държавни пари точно за предотвратяване на такива действия, къде са отишли тези пари, заяви Стоян Мирчев.

По думите му в БСП не може да има случай някой да се чувства недосегаем заради партийна принадлежност. Ако има вина, независимо кой е човекът, веднага трябва да си понесе последствията, след като тя се докаже, повтори Мирчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2277 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Пача Сланинеста

2017.10.31 | 18:28

7
Чукундур като тъпия си баща -- кръвта вода не става .
СУДЖУК ГРОБ.АРСКИ

2017.10.31 | 18:28

6
А ти знаеш ли кой е баща ти ? По магистралите бащи да искаш...
червена бабичка

2017.10.31 | 18:28

4
На теб ти харесва остротата на Нинова,а на мен не ми харесва наглостта и простотията и! За това с всеки изминат ден се отвращавам както от нея,така и от крадците около нея.

2017.10.31 | 18:28

5
Бабо ,червен ти е само задника ,комшията го пляска ,щото друго не можа...знам ,че си незадоволена ..яяяя ... Марко от обора се обажда ..пробвай..може пък да те задоволи...
Густа

2017.10.31 | 18:28

3
Очилатия ще я боцка.

2017.10.31 | 18:28

2
Не ми харесва наглостта и простотията и !

2017.10.31 | 18:28

1
А бе тоя с тая брада да не е от ИДИЛ бе.

Добави коментар

Водещи новини