БСП ще поиска вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" (снимки+видео)

  • 28 октомври 2017 10:35

  • 9896
  • 39
БСП ще поиска вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" (снимки+видео)
© novini.bg

Започна заседанието на 49-ия Конгрес на БСП. Заседанието бе открито от лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, предаде репортер на novini.bg.

Третата сесия на Конгреса е под надслов: "БСП алтернатива за България".Заседанието започна с химна на Република България, този на Европейския съюз и на Интернационала.

Делегатите на Конгреса приеха дневния си ред включиха точка за утвърждаване на делегиран член на Националния съвет в лицето на д-р Любомир Паунов на мястото на починалия проф. Красимир Мурджев от БСП - Пловдив град.

"В последните седмици имаше много въпроси защо свикваме заседание сега и дори се внуши, че Конгресът е извънреден. Няма нищо извънредно", заяви Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

"Да, за пръв път България е председател на Съвета на ЕС. Това е възможност страната ни да бъде не само домакин, но и активен участник във вземането на решение за бъдещето на Европа. Ние декларирахме, че ще подкрепим правителството за председателството при едно условие, че приоритетите на това председателство бъдат изготвени в парламента от всички парламетарно представени партии и в национално съгласие. Г-н Борисов прие това условие и разбира се, не го изпълни. Обществото ни не беше ангажирано в смислен дебат как да се развива ЕС. Правителството сведе председателството до техническа подготовка“, коментира Нинова.

Според нея трябва да се чуе мнението на цялата партия и да се ангажират българските граждани по този така важен за България и за живота на всеки един от българите въпрос. „Втората тема е Бюджет 2018“, каза Нинова. По думите й вярно е, че бюджет се прави от правителството, но е работа на опозицията да представи своята алтернатива. „Ние сме поемали ангажименти и сме длъжни пред онези почти 1 млн. българи, които ни подкрепиха да спазваме обещанията си“, заяви лидерът на БСП. По думите й това е тест за тяхната политическа зрялост или политическото им високомерие.

В своето слово тя заяви още: „Изчезваме като народ. Не мислите ли, че са по-важни гласовете на гражданите, а не как се оценяваме ние. Пропастта народ – политическа класа се увеличава. Това е огромен риск за функционирането на държавността, за демокрацията и за принципите. Вижте какво се случва в Европа – недоволството роди крайни формации". "Масово се внушава, че няма алтернатива. Но когато такава се появи, срещу нея се хвърля цялата държавна машина.  Нека народът е свободен да избира когото иска", посочи лидерът на БСП. Изходът, по думите й е вот на недоверие към правителството. „Предлагам Конгресът да реши кога БСП да обсъди с другите партии и да внесе вот на недоверие”, заяви Нинова.

"Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е активен на международната сцена, но това как се отразява на България!? Това е външна политика на пиара на снимката на снишаването" обяви още Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за пред делегатите обясни още, че през последните месеци и особено след последния пленум се коментира лидерския въпрос. Нинова беше категорична, че не е безгрешна, но е човек, който чува и приема критики, но в никакъв случай няма да се съгласи с коментарите, че днес ще се явява на тест, „за да се види накъде бута партията“. „Ако мисля за себе си, щях да приема поста за пре4дседател на Народно събрание, ако мисля за себе си в този момент, щях да подам оставка и да се явя на пряк избор и след два месец ще го спечеля и ще се върна. Нямам дребна амбиция за лични облаги. Сега разбрах, че това не е битка срещу мен, а срещу политиката на партията. Единственото, което искам да променя е да променя България. Заедно можем да управляваме нашата страна. Не искам просто власт, а България да се промени“, каза още в края на словото си соцлидерката на БСП.

Последвайте канала на

Десислава Станева
9896 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар
морския

2017.11.04 | 18:04

39
Мръсни крадливи комунистически кърлежи!!!Когато сте били във властта- на народа му се е разкатавала фамилията.Вие освен да взривявате църкви и обирате мандри -друго не умеете.
ПРИВИТИЗИРАН ПЕНСИОНЕР

2017.10.30 | 21:21

38
А кажете как да им повярвам на бе се пеграбарите като знам колко могат и колко са добри на обещания ,узрял и презрял комунизъм и социализъм намазан с мед и масло не съм видял .
кретен пенсионер от лошия матриял

2017.10.29 | 22:47

28
А БОКО не си пие онова за акъла и като преспи с кмета и всичко забравя ..особено това което е обещал на народа..инак помни избирателно ,на зам.министрите ,на администрацията ще им вдигне тройно заплатите ,гладуват горките...
до кретена от лошия матриял

2017.10.29 | 22:47

27
Не обиждай пенсионерите, червен боклук! Те са единствените ви гласоподаватели! Свикнали са от млади на червени кражби и да прекланят глава пред червените бандити- приватизатори!
лошия матриял

2017.10.29 | 16:23

24
Може да си на 80, ама акъл нямаш и за 7 годишен! Твоите червени менти 80 г. те работят отзад, а ти не смееш да ги питаш що ти откраднаха пенсията! Речи им къде са пенсионните фондове, а те ще ти отговорят, че са ги приватизирали!
ДО ЛОШИЯ МАТЕРИАЛ

2017.10.29 | 14:43

23
Щом си на 80 г и вземаш само 200 лв пенсия,май само си ял и преял по времето на социализма ,да не би да са ти изгоряли документите като на певците където вземаха пари като с лопата ,а сега риват ,че мизерстват,а иначе накичени със злато като панаирджийска барака.....?
лошия матриял

2017.10.29 | 14:42

22
Похапвам си масло от 6 лв за 250 грама и медец от 10 лв за 900 грама и се чудя ,с моята голяма пенсия от 200 лв ,как ще си купя от аптеката илачи за 100 лева и за другите леб ,масло и мед ..а кретена по долу го еват у гъзо и му плащат ,а мене и нема и да ме погледнат ..на 80 лазарника съм..
нн

2017.10.30 | 21:20

36
Даа, абсолютно се убеждавам, че целта е служебно правителство, което да купи грипените и да се вземат едни комисионни, а и каквот може друго да се забърше. Тая тъпа селяндура Корнелия не се спря! Крадла, трябва да е в затвора!
бръм,бръм

2017.10.30 | 21:20

37
ООО....гусин съдебна система ..в кой затвор да поставиме 10 тона СУДЖУК,КТБ ,абе изобщо и митниците,баджанаците и баджаците на баджанайките ..дали не при Вальо Танов ..не, нали..много мрачно..
недоволна пенсионерка

2017.10.30 | 21:20

34
Защо ревете като вдовици от БСП? Нима сегашните отГЕРБ не са излезли от БКП ? Всички са били на хранилка на БКП било техните дядовци било техните бащи. Всички са завършили във Москва и сега плюят и се прегръщат със запада. Дай боже както нашите деца мизерстват и се мъчат двойн
ПИТАМ

2017.10.30 | 21:20

35
Другарко партиен секретар ли сте била ?
оня с коня

2017.10.30 | 21:20

33
Ще гласувам за БСП докат съм жив щом са опозиция на гробарите. Няма по голямо зло от партията на Сорос герб.

2017.10.30 | 21:19

32
Взимайте властта по- скоро защото държавата отива на добре и ще му изтървете края. Като забогатее българина , кой ще защитавате после. България е на последно място защото само ние от всички не забранихме на комунистите да са във властта.
някой си

2017.10.29 | 22:49

31
Корнелия знае много добре ,че при едни избори Борисов ще помете пода с нея .Големият зор е отново Румен комисионата да направи служебно правителство с абсурдни назначение да си купим самолетите и всеки да е доволен
НИКОЙ СИ

2017.10.28 | 17:08

1
Голямо важно -модератор и това е никой си ..и в тоя дух ..я си заври опорните точки от Козяк ,знаеш къде ..а сега е заето от черния ..може и след малко...
Драган

2017.10.29 | 22:49

30
Няма ли най-после някой да я спре тая гнусотия??!!!
bbsspp

2017.10.28 | 22:12

3
За съжаление констатациите са верни но безполезни.БСП е партия същата като ГЕРБ.Разликата е в имената и някои дребни детайли.БСП не успя да стане партия на работещата средната класа,защото предпочете начини за забогатяване които не са демократичнии защото по наследство

2017.10.29 | 22:48

29
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ ГЕРБ Е ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ, А ВИЕ СТЕ БОКЛУЦИ.
Ivo

2017.10.29 | 18:36

26
И тези крадат,но Бойко и 10-ина човека около него се насраха.Много е зле положението в Бг.и не виждам как ще се оправим.Европейски цени на храните и български заплати и пенсий?!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини