Сергей Станишев: Европейският съюз е "мека сила", трябва да се пази (видео)

  • 16 октомври 2017 11:22

  • 2354
  • 0
Сергей Станишев: Европейският съюз е "мека сила", трябва да се пази (видео)
© novini.bg

Евродепутатът и председател на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на продължи дискусията в събитието "Заедно в сигурността", където се обсъжда ролята на България в общата Европейска отбрана.

Европейският съюз /ЕС/ е "мека сила", това е уникална черта, но ЕС трябва да пази със сила. Трябва да покажем капацитет в отбраната, за да се вземе страната ни насериозно, каза Станишев и продължи с това, че има фактори, които водят до промяна в родната отбрана.

Те включват, бежанската вълна, кибер атаките и заплахата от терористични атаки, дестабилизацията на югоизточната част на Европа и промяна в характера, и промяната в Трансатлантическите отношения.

Евродепутатът Станишев допълни, че трябва да се планира увеличение в бюджета за отбрана, като във водещите европейски и световни страни. 

Трябва да увеличим сигурноста за българските граждани, да бъдем двигатели на положителни промени, да увеличим сподобностите на българските въоръжени сили и да положим усилия, надява се председателят на ПЕС.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини