Военни ветерани: Думите на Борисов за ордена на Ангел Марин ни обиждат лично

  • 21 януари 2012 11:14

  • 1934
  • 5
Военни ветерани: Думите на Борисов за ордена на Ангел Марин ни обиждат лично
©

По повод интервю на министър-председателя на Република България, публикувано днес в столичен всекидневник, Прессекретариатът на държавния глава напомня позицията на неправителствени организации, изразена в декларация.

"Ние, представителите на долуизброените организации, изразяваме своето възмущение и приемаме като лична обида от страна на изпълнителната власт изявленията на българския министър-председател г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по повод награждаването с орден „Стара планина“ I степен на Вицепрезидента на Република България ген. Ангел Марин.

Заявяваме категорично, че за десетките хиляди наши членове ген. Ангел Марин е не само пример за вярна и доблестна служба в името на Родината, но и радетел за българската национална кауза, достойна личност и гражданин, верен на идеалите на нашия народ, българин, за когото родолюбието и историческата памет са онези святи ценности, които трябва да притежава всеки държавник.

По време на двата си мандата ген. Марин неуморно ратуваше за единението на българската нация, активизира връзките с представителите на българските общности от цял свят, успя да постигне забележителни успехи в съхраняването на българското етнокултурно пространство и интергрирането му в световния културен процес, работи неуморно за изграждане и развитие на българското лоби по света.

Безспорно доказателство за признанието и уважението, които ген. Марин е спечелил в обществото е фактът, че десетки обществени организации, сред които и нашите, подкрепиха безусловно пред Министерския съвет предложението за неговото награждаване с най-високото държавно отличие.

Председател на Съюза на ветераните от войните в България д-р Тодор Анастасов; Председател на Съюз на Тракийските дружества в България Красимир Премянов; Председател на възпитаниците на военните на Негово Величество, училища, ЩЗО И РЗВ о.р. полк. инж. Никола Рухчев", пише в декларация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1934 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
хе хе хе

2012.01.23 | 08:28

5
Събрали се една дузина бивши червени генерали да си спомнят младините, как едно време събираха цял ревер ордени за вярна служба на партията???Докога смешни комунистически церемонии ще продължават да ни хвърлят прах в очите! Да наградиш вицето си , дето не сме му видели лицето 10 год. затуй, "че бил с тебе докрай" - гнусни червени демагогии! Или те просто комунягите така са свикнали - нали едно време така "затягаха" дисциплината в майчицата БКП - дават ти орден ако си слушкал и те пращат в лагер, ако не си им лизал гъзовете!
възмутен

2012.01.23 | 08:28

4
Как е възможно да му вземат ордена- че той е свикнал през година -две да му дават такъв и аверчито му - агента Гоце трябваше да му го даде! Нали и ний всичките досега вземахме орденчета- верен си и си вземаш орденче да се хвалиш после кой е баш комунист! По орденчетата ще ги познаете - нищо може и да не си свършил , но орденчетата валят - демагогия до дупка брато! - Комунизъм в действие, простотията им няма край!

2012.01.23 | 08:28

3
Смешни сте вие, помияри нещастни. Вашият господар ЛИЧНО е подписал указа за награждаването на Марин, а след това се отмята като женски полов орган. А ордена му е заслужен - това, че не се показва всяка вечер по телевизията като някоя курва, болна за внимание, далеч не е определящо колко и каква работа е свършил. Ама то за клакьорите на курвата Борисов е важно само да лаят и да чакат да им метнат пържолка. И да си го гледат по телввизията.
хе хе хе

2012.01.22 | 22:45

2
Червените гъзоблизци пак са на ход хе хе хе!Уважение изискво драги да не се псува простошки като явен помияр - но ти просто толкова си можеш! Като за комунист чудеса от теб не могат да се очакват, безинтересен си!
pop+papa=666

2012.01.22 | 22:22

1
--- Прикрепено писмо (до бнт) ---- Подател: евгени славков До: office@bnt.bg, sales@bnt.bg, news@bnt.bg, sport@bnt.bg, webmaster@bnt.bg, director@bnt.bg Относно: до бнт Дата: Събота, 2012, Януари 21 12:20:18 ЕЕТ Здравейте БНТ.много големи усилия хвърляте да защитите нещо,което е лъжа ,пошлост и най-вече вредната православна религия.Първо,тя не се основава на истина,защото не може да се аргументира и обоснове на Божията истина,нито на библията,но на попско-папски догми,канони обряди,ритуали,всичко това наречено от Словото-"звяра".Не е актуално кои са били поповете на кое ДС са служили ,но какви са сега и какво проповядват.Във вчерашното си предаване дядо поп по БНТ,обясняваше как мерил някакъв си камък и той растял,но не давал на други да го мерят,а само той се наслаждавал на "чудото" и казвайки: "Който вярва да вярва..." Чуйте БНТ,вие които излъчвате каквото и да е, стига да е угодно на управляващите и заблудителите наречени "отци".Господ прави cudesа с хора,но не с камъни ,дъски и най малко с попове,които служат на лукавия,защото се опитват да променят променят Божието Слово и истина в подходящ за заблуждение и ограбване на народите чрез двете религии-"православна" и "католическа".Ако Въртоломей и Бенедикт 16-ти кажат коя е Първа и Втора заповед на Господа и обяснят какво Бог е казал с тях,тогава и аз ще се поклоня на вашите "чудотворни" боядисани дъски,на "цудесата" на камъните и ще повярвам във "великденския" ви православен огън,който се поднася като един световен цирк-карнавал на МЕРЗОСТТА чрез държене в зависимост и заблуда на народите .Засрамете се.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини