Висока избирателна активност на изборите за кмет в Трън

  • 08 октомври 2017 20:50

  • 1745
  • 2
Висока избирателна активност на изборите за кмет в Трън
© Булфото (архив)

С висока избирателна активност приключват частичните местни избори за кмет в община Трън. Гласувалите към 17.00 часа са над 63 на сто от имащите право на глас, което е с около 3% повече от общата активност на референдума за златодобива, провел се през юни в Трън.

В надпреварата за кметското място се включиха четирима кандидати, издигнати от две партии и два инициативни комитета. От ГЕРБ издигнаха кандидатурата на временно изпълняващата длъжността кмет на общината Цветислава Цветкова - тя пое поста от Станислав Николов, който подаде оставка в края на май. Арлин Антонов, който е бил директор на Националната служба за сигурност, както и бивш депутат, е кандидатурата на партия "Нова сила". Станислава Алексиева - кмет на трън от 2013-та до 2015-та година, е издигната от инициативен комитет "Да, за Трънско", а подкрепеният от инициативен комитет "Заедно за доброто на Трънско" и БСП граничен полицай Божидар Страхилов прави първите си стъпки в политиката.

Изборният ден в община Вълчи дол приключи, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Избирателната активност е близо 56 процента. До урните днес имаха право да отидат 8 659 души. Те избираха между двама кандидати за кметския стол.

В село Генерал Киселово, където днес също избираха кмет, активността е 73,61 процента, допълниха от ОИК - Вълчи дол. Кандидатите за поста там също бяха двама.

Изборният ден приключи и в село Попович, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Бяла. Активността е 49 процента. За кметския пост в селото се бориха трима кандидати.

Трима са кандидатите за кмет на село Сухаче, община Червен бряг, където се проведоха частични избори.Те са издигнати от ГЕРБ, БСП и от инициативен комитет. В селото има 630 избиратели. Към 17.00 часа резултатите сочат висока избирателна активност, посочи председателят на Районната избирателна комисия в Червен бряг Цветан Атанасов, цитиран от БНР.

Малко над 52% са гласували на частичните местни избори в айтоското село Чукарка. Данните са към 16 часа, информира Ивайла Гаджерукова, председател на Общинската избирателна комисия в Айтос. Там четирима кандидати се борят за кметския стол.

В руенското село Скалак гласувалите са 205 от 512 имащи право на вот към 16.50 часа. Там кандидатът е само един.

И в двете села изборите преминават спокойно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1745 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Защо

2017.10.09 | 11:03

1
Защо няма резултати? Май герб се гласи да ги фалшифицира!

2017.10.09 | 11:03

2
за да пищят социалистите по-силно

Добави коментар

Водещи новини