Радев организира Национална конференция на тема "Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изсл

  • 07 юли 2017 10:28

  • 3208
  • 3
Радев организира Национална конференция на тема "Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изсл
© Novini.bg

Под патронажа на президента Румен Радев, на 10 юли от 10.00 часа в Централния военен клуб в град София, ще се проведе Национална конференция „Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това е първата конференция в Европейския съюз, посветена на новия Европейски фонд за отбрана, чието сформиране предстои да бъде гласувано в Европейския парламент. Специално участие в конференцията ще вземат г-жа Елжбета Биенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия, Хорхе Домек, изпълнителен директор на Европейската агенция за отбрана (ЕАО), заместник министър-председателят Томислав Дончев, заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността.

Комисар Биенковска и нейният екип, както и Хорхе Домек и представители на ЕАО, ще представят пред участниците във форума дейността на бъдещия Европейски фонд за отбрана. Основната цел на Фонда е да подпомогне по-ефективното изразходване на средствата за изграждане на съвместни отбранителни способности, повишаването на сигурността на европейските граждани и да насърчи изграждането на конкурентоспособна и новаторската индустриална база.

Конференцията ще включва два дискусионни панела с участието на представители на Европейската комисия, държавните институции и бизнеса, в рамките на които ще бъдат обсъдени насоките за развитие на българската отбранителна и аерокосмическа индустрия, както и възможностите за включване на европейските и националните финансови инструменти в подкрепа на тези сектори.

Държавният глава Румен Радев очаква представянето на Европейския фонд за отбрана в София да подпомогне националната отбранителна индустрия, научният и изследователски потенциал да намерят своя път за ефективно интегриране и коопериране с европейските научни и индустриални структури, работещи в сферата на отбраната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3208 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.07.09 | 08:14

3
ДА ОРГАНИЗИРА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ЛЮБОВНИЦИ ОТ ТОВА РАЗБИРА.

2017.07.09 | 08:14

2
Фатмак - пенсионер... каква конференция, какви пет лева

2017.07.09 | 08:14

1
ДОСТОЕН ГЕНЕРАЛ И ПРЕЗИДЕНТ,НЕ КАТО НЕДОРАЗУМЕНИЕТО ПЛЕВНЮ

Добави коментар

Водещи новини