Депутатите отхвърлиха предложение за признаване на арменския геноцид

  • 11 януари 2012 13:13

  • 1632
  • 2
Депутатите отхвърлиха предложение за признаване на арменския геноцид
©

Депутатите отхвърлиха предложения от „Атака” Проект за решение за признаване геноцида над арменците в Османската империя 1915-1922 г.

В дискусията по предложението взеха участие представители на парламентарните групи на „Атака”, ДПС и Синята коалиция.
Зам.-председателят на ПГ на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в заяви от парламентарната трибуна, че 41-ото Народно събрание в България не би трябвало да се занимава с тази тема, предложена от „Атака”. „Парламентът приема актове, с които разписва общозадължителни норми на поведение. С проекта за решение, се опитвате да разписвате задължителна посока на мисленето. Парламентът е законодателен орган, който не може да присвоява територията на храма на науката. Парламентът не е орган, който да раздава исторически истини като последна инстанция. Това не е във функциите на един парламент”, аргументира се Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Председателят на ПГ на „Атака” Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа заяви от парламентарната трибуна, че е съвсем естествено патриотична партия като „Атака” да подкрепя идеята да се признае геноцидът върху арменския народ. Да скриваш определени моменти от своята история, защото те не са хубави за теб като държава, това за мен е демагогия, посочи той.

Нашето предложение не е нито политизация, нито опит за национално влизане в историята, а предложение на разума – да се признаят неприятните моменти в историята, подчерта Сидеров. Дотам докарахме парламентаризма, че защитата на идеите, основният смисъл на демокрацията, се стопи и нито една тема не може да бъде защитена, смята Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Тунчер Кърджалиев от ДПС призова всички народни представители да не подкрепят това предложение. Юнал Лютви от ДПС заяви, че ще бъде голяма грешка и неправилен подход, българският парламент да приеме решението за признаване на арменски геноцид.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1632 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
История

2015.02.28 | 12:50

2
Браво! Типично изказване на интелигентен и възпитан европеец. Съвсем правилно е гласуваното решение. Арменците, с помощта на руснаците, са се опитали да разчистят територия, убивайки мюсюлмани, най-вече турци и кюрди. Тогава се е мислело, че турците няма да ги има и е позволено да се върши всичко с тях. Но турците взели, че са удържали положението. И след като са си върнали за малка част от стореното, долната арменска паплач започва да плаче в скута на много държави, за да ги привлече в доните си намерения срещу турците.
Мен

2014.04.24 | 13:28

1
На майка ви в путката рязани боклуци. Ако беше за "Признаване, че Османската Империя не е направила нищо лошо на никой, а само е помогнала", всички ДПС долнопробни лайняри щяха да гласуват с "ДА". Ще си ровите децата в най-скоро време ! А вас ние ще ви ровим !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини