Драгомир Стойнев: Пенсиите не са плащат от ГЕРБ, а от всички нас

  • 15 юни 2017 17:28

  • 7139
  • 7
Драгомир Стойнев: Пенсиите не са плащат от ГЕРБ, а от всички нас
©

Освен минимални пенсии, има и други видове пенсии. Единствено БСП са преизчислявали т. нарт. стари пенсии през 2008 г. Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на в предаването "Лице в лице" по БТВ.

„Има една огромна несправедливост. Ако един учител, например се е пенсионирал преди 2000 г. и след това разликата в пенсията му е много голяма - 200 лева. Това се дължи на средния осигурителен доход. Затова от БСП предложихме да се подпомогнат нашите майки и бащи и само затова, че са се родили по-рано. Те живеят в едни много трудни условия. Ние обещахме в нашата предизборна платформа именно това и го следваме“, посочи депутатът.

Стойнев отговори на упрека, че реално това преизчисление е било дадено от правителството на ГЕРБ, така: „По време на тройната коалиция пенсиите се увеличиха с 70%, но тогава икономиката беше в подем. Тези пенсии не са плащани от ГЕРБ, а от всички нас. Тази система е разходно-покривна“, уточни Стойнев. Според сметките на БСП това щяло да струва на бюджета сега 400 млн. лева, а за календарна година около 800 млн. лева. Тези пари ще се влеят в българската икономика и ще позволи на нашите родители да живеят по-добре. Говорим за увеличение между 17-20%“, изчисли Стойнев.

По думите му представителите на ОП и ГЕРБ явно мислели за хората, които получават най-ниските пенсии.

Зам.-председателят на ПГ на БСП коментира и отхвърлянето на мажоритарната изборна система от депутатите днес: „Всички политически сили го отхвърлиха. Управляващите се заиграха с очакванията на хората. Ако наистина ГЕРБ държат на този законопроект, те щяха да убедят всички политически сили да го гласуват, както и коалиционния си партньор. Това е повод за разваляне на коалиционното правителство. Проблемът е, че когато се заиграваш с очакванията на гражданите, това е ново разочарование. Хората са недоволни от политиците. Те имат претенции към тях. Хората са недоволни от начина, по който живеят и решиха да накажат политиците. Ние сме правова държава и законите трябва да се спазват. Референдумът не стана задължителен. Близо 6,5 млн. са избирателите в България, а гласуваха едва 2 млн. Мажоритарната система има доста пороци. Във Франция се надигат гласове за отмяната й и въвеждането на пропорционален вот. Проблемът не е в системата, а в самите политици“, разясни Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7139 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
hiram abif

2017.06.29 | 09:21

7
ПРЕДИ ИМАХМЕ МУТРИ В ДЪРЖАВАТА,СЕГА МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА.БОКОЛАНДИЯ

2017.06.29 | 09:20

6
Всички ги плащаме, но ГЕРБ ги осигурява, а вие ги крадяхте. При вас се увеличиха със 70% от ниво 30 долара, до което ги докарахти вие с вашите кражби! Сега ГЕРБ гони ниво 300 лв.Най-добре - трай си, че си за присмех.
гост

2017.06.17 | 20:02

5
колко стаж имаш че говориш за пенсиите

2017.06.17 | 20:02

4
Не случайно се казва "управляващи". Печелиш изборите и ако има пари ги разпределяш, не печелиш си заваряш устата и работиш за да си следващия вот. Да търсиш кусури е лесно.

2017.06.17 | 20:01

3
Драго е прав.Докато има политически изедници и диктатори като Боко Цвъки Симеонов които да си харесват свой послушни хора и да ги набутват като депутати и те да се мислят за по най най няма как да стане

2017.06.17 | 20:01

2
Само проверете на президентския вот от селото на Цецко Цачев колко хора са гласували за него/нея и колко в пъти повече за ген.Радев.Трябва да си изтрещял напълно ако гласуваш за Деси минета Лилето шопара Караянчева Московски и други от шайката
бай Гошо

2017.06.17 | 20:01

1
хей пелтек , вземи се скрии .... вашата партия открадна парите за пенсия на милиони хора

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини