Станишев към ГЕРБ: Цялата ви политика е за облагодетелстване на близки до вас фирми

  • 11 януари 2012 10:23

  • 6698
  • 46
Станишев към ГЕРБ: Цялата ви политика е за облагодетелстване на близки до вас фирми
©

Цялата политика на ГЕРБ е облагодетелстване на група фирми, близки до управляващите във всеки един сектор. Това е доказуемо чрез вашите действия. То разрушава нормалния пазар и смачква инициативите на българските граждани.

Това заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той даде за пример Закона за горите, който беше набързо приет преди 8 месеца.

"За Коалиция за България тази сесия ще бъде на още по-ясна и категорична опозиционност и алтернативност на това, което предлага ГЕРБ. Сред приоритетите на Коалиция за България е защита на правата на гражданите, които се потъпкват ежедневно от тази власт. Запътили сте се към унгарския вариант. Както върви, България ще бъде следващата държава с лоша оценка от ЕС, смята Станишев.
Нужно е парламентът да вземе ясно отношение към доклада на ОССЕ и да се направят промени в изборното законодателство, посочи лидерът на БСП.

"Вторият приоритет за Коалиция за България ще бъде - отстояването на социалния характер на българската държава – отмяна на тази пенсионна реформа, която гласувахте силово. Ще предлагаме по-алтернативни решения срещу корпоративния и лобистки характер на управлението на ГЕРБ. Ще се противопоставим на тази тенденция, защото тя лишава България от бъдеще", бе категоричен Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

„Отказахте да изслушаме министър-председателя по ключовия въпрос, който се обсъжда във всяка една европейска страна. Мина повече от един месец от 9 декември, когато българският премиер е заявил, че България се присъединява към новия финансов пакт, без да знаем към какво се присъединява. Вече има втори вариант и какво ни се предлага”, попита реторично лидерът на БСП.

„Гумен печат” - така Станишев определи ролята на Народното събрание за едно такова неясно решение, без предварително изразени позиции на правителството. Този пореден договор има само средносрочни и дългосрочни измерения и няма да укрепи ЕС", подчерта той.

„Не знам харесва ли ви това отношение на правителството към вас, което беше заявил премиерът преди време, наричайки парламента „група безделници”. Видяхме в началото на годината имаше пълен хаос и парализа на страната в резултат на лошата организация на почистването на пътищата. Какъв е отговорът на правителството на всички възникващи проблеми – когато палеха коли – „който ходи с туби, да бъде арестуван”, блокират магистрала „Хемус” – „който кара с летни гуми, ще бъде арестуван”, каза Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

„За мен е доста странно началото на тази парламентарна сесия. То започва по традиция в Народното събрание без министър-председател и без представители на изпълнителната власт, които да заявят техните приоритети. Не чуваме изявление на мнозинството кои са приоритетите на ГЕРБ. Не ме учудва тази постна програма за седмицата”, заяви лидерът на левицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6698 46

Свързани новини

Коментари 46

Добави коментар
.

2012.01.11 | 18:30

24
"Станишев към ГЕРБ: Цялата ви политика е за облагодетелстване на близки до вас фирми" Тоя май бърка сегашното управление със своето...
.

2012.01.11 | 18:30

25
Само че в случая дори и да има близки до ГЕРБ фирми е явно, че си вършат работата качествено и на нормални цени. С милиони по-малко от Сташивските приближени и с много ПЪТИ по-качествено и бързо!
.

2012.01.11 | 18:31

26
При това положение - никой няма да има против дори и хипотетично да ползват приближени фирми
KKK

2012.01.11 | 18:31

27
серГЕЙ и при вас беше същото когато вие бяхте на власт ваши фирми правеха пари сега герб правят също май всички в парламента са едни и същи отрепки

2012.01.11 | 18:31

28
Станишев, що не си караш трамвая?
емил

2012.01.11 | 19:27

35
ами техната по времето когато управляваха,каква беше.още от първия ден на демокрацията.нещо да каже за куфарите с пари.
.

2012.01.11 | 19:26

34
не помня в кое списание мисля ,че беше в БГ Форбс имаше статия в която на въпрос : - Защо в Бг олигарсите не са толкова богати като Руските? отговорът беше: -Защото в Бг на всеки 3-4 години се сменят правителствата и всяко ново си идва с нови фирми и приятелски кръгове......... Серго какво толкова се прави на интересен ще кажеш ,че тяхната БКП (майка) БСП(дъщеря) е нещо по-различно. Или можеби наистина е по различна защото ГЕРБ поне строят а те само крадоха. Дай Боже бате Бойко още сто пъти по толкова лентички да си прибере в джоба даже не сто желая му до края на 2-рият му мандат 1000000000000000000 лентички да отреже да е жив и здра а Серго да тъне в собствените си л.... и злоба
shatterer

2012.01.11 | 16:12

13
Точка...браво бе! От 10 коментара половината са твои....днес ще заработиш двойна надница! Да ти цъкна ли още някой плюс на коментарите или ще се справиш сам? П.С :А лошото е, че не Станишев и Бойко, а обикновенните хора стоим в лайната от 22 години!
,

2012.01.11 | 14:30

2
правилно
6996

2012.01.11 | 15:28

9
На снимката,какво прави Лъчо-мозъка там,или по-скоро Лъчо-gsm-a,луксозния gsm-как ги бяха изловили btv преди време с обещания за луксозни телефони.СРАМ!боклук е тоя Лъчо!
валентин

2012.01.11 | 15:28

8
алооооооооооооооо , редкторитеееее.................а стига ни занимавахте с тоя вечно плачещ комсомолец .......
W W W . ORIGINALNI . BE --- ФУТБОЛНИ ТЕННИСКИ №-1

2012.01.11 | 13:19

1
W W W . ORIGINALNI . BE --- ФУТБОЛНИ ТЕННИСКИ №-1 В БЪЛГАРИЯ !

Добави коментар

Водещи новини