Румен Радев се срещна с външния министър на Хърватия (снимки)

  • 30 май 2017 20:55

  • 2877
  • 0
Румен Радев се срещна с външния министър на Хърватия (снимки)
© Пресцентър Президентство

България и Хърватия заедно имат решаваща роля за утвърждаването на европейската перспектива, мира и икономическия просперитет на Балканите. Това е заявил държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който се срещна със заместник министър-председателя и министър на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Давор Иво Щир, съобщиха от президентския прессекретариат.

Задълбочаването на двустранните отношения между София и Загреб и сътрудничеството им в рамките на Европейския съюз създават атмосфера на добросъседство в региона и са стимул за държавите от Западните Балкани за осъществяване на важни реформи, е посочил Радев.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Давор Иво Щир са дали висока оценка на партньорството между България и Хърватия при формулирането на общи позиции в рамките на Европейския съюз и в областта на туризма и сигурността. Двамата са се обявили за засилване на двустранното сътрудничество за подобряване на инфраструктурата и енергийната свързаност на Балканите, както и за насърчаване на търговския обмен между двете държави.

"Благодарение на отличните си отношения България и Хърватия работят активно, за да бъде пътят към европейската интеграция на страните от Западните Балкани отворен, а демократичното им развитие - основен приоритет", е заявил по време на срещата Давор Иво Щир и е пожелал успех на страната ни като председател на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2877 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини